vrijdag 23 maart 2018

Broccolitaartjes met stukjes vis

BROCCOLITAARTJES MET STUKJES VIS

4 plakjes bladerdeeg
1 eidooier, losgeklopt
kleine broccoliroosjes
zout
150 gram reepjes scholfilet of grote garnalen
3 eieren loskloppen
1 deciliter slagroom
peper
1 eetlepel fijngesneden dille


Oven voorverwarmen op 200°C. Plakjes deeg uitrollen tot 12 x 12 centimeter. 4 Ronde lage metalen vormpjes met een doorsnede van 10 centimeter omspoelen met water en met plakjes deeg bekleden. Randen van deeg over rand laten hangen. Deegbodems met vork inprikken. Randen van deeg met losgeklopt eidooier bestrijken. Deegbodem bekleden met bakpapier en vullen met steunvulling. Deegbakjes in midden van oven 10 minuten bakken. Steunvulling en bakpapier verwijderen en deegbakjes nog 5 minuten in oven terugzetten. Oven terugschakelen naar 175°C.
Kleine broccoliroosjes in ruim kokend water met zout 3 minuten blancheren, laten uitlekken en over voorgebakken taartbodems verdelen. 150 Gram reepjes scholfilet of grote garnalen ook over taartbodems verdelen. 3 Eieren loskloppen met 1 deciliter slagroom, zout, peper en 1 eetlepel fijngesneden dille. Eimengsel op taartbodems schenken en taartjes in midden van oven 25 - 35 minuten bakken.

4 personen

bereidingstijd : 50 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Tip Culinair maart 1995

Komkommer-kalkoenterrine

KOMKOMMER-KALKOENTERRINE

5 deciliter kippenbouillon
400 gram kalkoenfilet
1 komkommer, ongeschild
1 rode paprika, in blokjes
3 eetlepels fijngesneden munt
2 eetlepels sherry
6 blaadjes witte gelatine
1 bakje alfalfa
1 limoen, in plakjes


Kippenbouillon verwarmen en kalkoenfilet hierin in 15 minuten tegen de kook aan gaar laten worden. Kalkoenfilet met schuimspaan uit bouillon scheppen en bouillon bewaren. Komkommer met schil in plakjes van 2 millimeter dik snijden. Komkommer met zout bestrooien en 1 uur in vergiet laten uitlekken. Komkommer droogdeppen en bodem en wand van vorm ermee bekleden. Kalkoen in blokjes snijden en met paprika, munt en sherry mengen. Kalkoenmengsel in ingevette cakevorm van 8 x 26 centimeter scheppen. Gelatine 5 minuten in ruim koud water weken. Kippenbouillon weer verwarmen. Gelatine goed uitknijpen en van vuur af in bouillon oplossen. Gelatinemengsel iets laten afkoelen en vlak voor lobbig worden over kalkoenmengsel in vorm schenken. Vorm afdekken met plasticfolie en 1 nacht in koelkast laten opstijven. Gelei op schaal storten. In dikke plakken snijden. Garneren met toefjes alfalfa en plakjes limoen.

6 - 8 personen

voedingswaarde : 125 kcal p.p.
bereidings- / wachttijd : 90 minuten / 1 nacht

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Tip Culinair maart 1995