zaterdag 19 september 2020

Couscoussalade met kalkoen

COUSCOUSSALADE MET KALKOEN

3 sinaasappels
4 kalkoenschnitzels
peper
zout
3 eetlepels Bertolli vloeibaar
400 gram couscous Tunesische smaak (Lassie)
100 gram met piment gevulde olijven, uitgelekt
2 rode uien, in ringen
1 citroen, uitgeperst
4 eetlepels fijngehakte peterselie
3 eetlepels fijngehakte munt
kerriesaus (Calvé)


Schil de sinaasappels dik en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Vang het uitlekkende sap op.
Bestrooi de schnitzels met peper en zout en bak ze in de Bertolli vloeibaar om en om mooi bruin. Temper het vuur en laat ze in 7 minuten helemaal gaar worden.
Bereid intussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Schep de couscous met de sinaasappelpartjes, de olijven, de uien, het opgevangen sinaasappelsap, het citroensap, de peterselie en de munt door elkaar. Breng de couscous op smaak met peper en zout. Serveer de couscous met het vlees en de kerriesaus.
Lekker met doperwtjes.

4 personen

voedingswaarde : 700 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gerechtsoort : maaltijdsalade

bron : C1000 kookboek 2004 : Lekker eten zonder fratsen : Alle recepten uit 2003 / Marijke Sterk en Jeanine Schreuders

Kalkoen-spinaziesalade

KALKOEN-SPINAZIESALADE

1 kippenbouillontablet
400 gram kalkoenfilet
4 eetlepels olijfolie extra vergine
4 halve perziken (uit blik) + 1 eetlepel sap
2 theelepels mosterd
peper
zout
300 gram spinazie, gewassen en gedroogd
1 (rode) ui, in ringen
5 bosuitjes, in ragdunne ringetjes


Breng 2 deciliter water met het bouillontablet aan de kook en leg de kalkoenfilet erin. Kook de kalkoenfilet op een laag vuur in 20 minuten helemaal gaar. Neem hem uit de pan en laat hem afkoelen.
Klop een dressing van de olijfolie, 1 eetlepel van de bouillon, 1 eetlepel van het perziksap, de mosterd en peper en zout naar smaak.
Pluk de kalkoenfilet in stukjes. Meng de spinazie met de kalkoenstukjes, de uiringen, de perziken, de bosuitjes en de dressing voorzichtig door elkaar en serveer direct.
Lekker met gebakken aardappeltjes uit de oven.

4 personen

voedingswaarde : 255 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gerechtsoort : maaltijdsalade

bron : C1000 kookboek 2004 : Lekker eten zonder fratsen : Alle recepten uit 2003 / Marijke Sterk en Jeanine Schreuders