DOCE DE BANANA (ZOET VAN BANAAN)
500 gram suiker
12 bananen
kaneel
Maak een suikerstroop door 500 gram suiker al roerend aan de kook te brengen met 7 ½ deciliter water.
Snijd de bananen in schijfjes en laat ze op laag vuur in de siroop meekoken. Af en toe roeren tot een dikke massa is ontstaan.
Overgieten in een schaal, bestrooien met kaneel en af laten koelen.
4 personen
gebied : Brazilië
gerechtsoort : nagerecht
bron : De Braziliaanse keuken / Anneke Jansen
vrijdag 4 oktober 2019
Cocada (Brazilië)
COCADA (KOKOSROTSJES)
1 geraspte kokosnoot (of 250 gram gedroogde kokos)
500 gram suiker
Smelt de suiker op laag vuur al roerend tot een dikke siroop. U kunt zien of de siroop de juiste dikte heeft door een theelepeltje van de stroop in een kopje koud water te laten vallen. Als de suiker onmiddellijk stolt tot een hard snoepje, is het juiste punt bereikt.
Neem dan de pan van het vuur en roer er de geraspte kokos doorheen. Heel goed blijven roeren tot de massa begint te kristalliseren.
Met een dessertlepel kleine hoeveelheden cocada naast elkaar op een ingevet stuk marmer (of eventueel een bakblik) laten vallen. Na afkoeling zijn de kokosrotsjes klaar.
16 personen
gebied : Brazilië
gerechtsoort : snoep
bron : De Braziliaanse keuken / Anneke Jansen
1 geraspte kokosnoot (of 250 gram gedroogde kokos)
500 gram suiker
Smelt de suiker op laag vuur al roerend tot een dikke siroop. U kunt zien of de siroop de juiste dikte heeft door een theelepeltje van de stroop in een kopje koud water te laten vallen. Als de suiker onmiddellijk stolt tot een hard snoepje, is het juiste punt bereikt.
Neem dan de pan van het vuur en roer er de geraspte kokos doorheen. Heel goed blijven roeren tot de massa begint te kristalliseren.
Met een dessertlepel kleine hoeveelheden cocada naast elkaar op een ingevet stuk marmer (of eventueel een bakblik) laten vallen. Na afkoeling zijn de kokosrotsjes klaar.
16 personen
gebied : Brazilië
gerechtsoort : snoep
bron : De Braziliaanse keuken / Anneke Jansen
Abonneren op:
Posts (Atom)