maandag 2 oktober 2017

Pikante bloemkool op Oosterse wijze (Oost-Azië)

PIKANTE BLOEMKOOL OP OOSTERSE WIJZE

400 gram aardappelen
400 gram bloemkool
2 teentjes knoflook
1 blikje ansjovis
½ paprika, in kleine stukjes (eventueel)
een scheutje olijfolie
1 theelepel karwijzaad, gemalen
1 theelepel sambal
½ theelepel komijn en/of korianderzaad, gemalen
zout
2 eetlepels citroensap
2 eieren, hardgekookt
3 eetlepels verse fijngehakte peterselie of bieslook


Schil de aardappels, snijd ze in plakjes van ongeveer 1 centimeter dik en kook deze met in stukjes gesneden bloemkool in ruim water met zout in 8 minuten gaar. Giet de groente af en laat ze uitlekken. Bak in een ruime pan de helft van de ansjovis een paar minuten in olie en schep deze uit de pan. Bak nu de plakjes aardappel, bloemkool, eventueel paprika met de overige ansjovis (in kleine stukjes), de specerijen, knoflook en eventueel zout. Schep het mengsel een paar maal om en voeg een scheutje water toe. Schep het gerecht op de borden en besprenkel het met citroensap. Maak de borden mooi op met de apart gebakken ansjovis, in plakken gesneden ei en verse peterselie of bieslook. Serveer met couscous, gierst, rijst of bulgur en eventueel kikkererwten of linzen.
Variatie: in plaats van bloemkool kunt u ook broccoli nemen.

2 personen

gebied : Oost-Azië
gerechtsoort : groentegerecht

bron : Odinieuws Fruit 5 juni 2012