vrijdag 5 november 2010

Kip gestoofd in witte wijn met sinaasappel en selderij

KIP GESTOOFD IN WITTE WIJN MET SINAASAPPEL EN SELDERIJ

1 sinaasappel
500 gram kipfilet, in brede repen
zout
versgemalen peper
1 eetlepel olijfolie of arachideolie
50 gram boter
4 sjalotjes, gesnipperd
400 milliliter witte wijn
200 gram kastanjechampignons, eventueel in vieren
mespuntje kerriepoeder
125 milliliter crème fraîche
1 eidooier
2 eetlepels bladselderij, gehakt

Boen de sinaasappel schoon. Snijd sliertjes van de schil en pers de vrucht. Bestrooi de kip met zout en peper. Verhit de olie en de helft van de boter en bak hierin de kipfilet goudbruin. Bak de sjalotjes even mee. Giet de wijn erbij en stoof zachtjes 15 minuten. Verwarm de rest van de boter en bak hierin de champignons met kerriepoeder. Voeg het sinaasappelsap toe. Meng crème fraîche, eidooier en wat stoofvocht van de kip. Roer dit mengsel zonder te koken door het stoofvocht tot een lichtgebonden saus. Schep de champignons en selderij erdoor. Garneer met de sliertjes sinaasappel.

4 personen

voedingswaarde : 470 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Boodschappen oktober 2010