dinsdag 26 maart 2019

Selderijsoep met truffel-olie (Ierland)

SELDERIJSOEP MET TRUFFEL-OLIE

25 gram boter of margarine
1 grote ui, fijngesneden
1 selderijknol, in blokjes van 2 centimeter
1 ½ liter kippenbouillon
zout
witte peper
4 eetlepels pijnboompitten
3 eetlepels truffelolie of olijfolie extra vergine of enkele druppels chili-olie
5 eetlepels slagroom, lobbig geklopt
2 eetlepels fijngesneden peterselie


Boter smelten en ui hierin 10 minuten zachtjes bakken. Selderij, bouillon en zout toevoegen en mengsel aan de kook brengen. Soep op zacht vuur 30 minuten zachtjes laten koken. Pijnboompitten in droge koekenpan lichtbruin roosteren. Soep pureren, eventueel zeven en op smaak brengen met zout en peper. Soep in voorverwarmde borden schenken en truffelolie en slagroom erover schenken. Pijnboompitten en peterselie erover strooien.

6 personen

voedingswaarde : 225 kcal p.p.
bereidingstijd : 50 minuten

gebied : Ierland
gerechtsoort : soep

bron : Paul Rankin, in Tip Culinair maart 1998

Salsa Verde

SALSA VERDE

4 eetlepels fijngesneden peterselie
1 verkruimeld ontkorst sneetje witbrood
2½ eetlepel olijfolie
½ theelepel kappertjes
1 augurk
1 eetlepel citroensap
½ eetlepel bieslook
zout
peper


4 Eetlepels fijngesneden peterselie, 1 verkruimeld ontkorst sneetje witbrood, 2 ½ eetlepel olijfolie, ½ theelepel kappertjes, 1 augurk, 1 eetlepel citroensap en ½ eetlepel bieslook, zout en peper pureren.

4 personen

voedingswaarde : 175 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : saus

bron : Tip Culinair maart 1998