dinsdag 24 maart 2015

Sambal goreng boontjes

SAMBAL GORENG BOONTJES

Pittig gekruide sperziebonen uit de wok.

250 gram sperziebonen
1 sjalotje
1 eetlepel olie
1 teentje knoflook
1 theelepel sambal oelek
1 deciliter kokosmelk
zout
peper


Was de sperziebonen en snijd ze in vieren. Pel en snipper het sjalotje.
Verhit de olie in en wok of braadpan. Fruit het sjalotje goudgeel. Pers het teentje knoflook erboven uit. Schep de sambal en de boontjes erdoor. Bak de boontjes 3 minuten al omscheppend. Voeg de kokosmelk toe en laat de boontjes in nog 8 minuten zachtjes gaar sudderen. Breng op smaak met zout en peper.

2 personen

voedingswaarde : 100 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 15 minuten

gerechtsoort : veganistisch gerecht

bron : Menu 8 maart 1995