ROTKRAUT SALAT (RODEKOOLSLA)
300 gram zeer fijn gesnipperde rodekool
het sap van ¼ citroen
een mespunt karwijzaad
2 eetlepels kruidenazijn
1 eetlepel rode wijn
1 fijn gesnipperde zure appel
3 eetlepels slaolie
2 theelepels suiker
wat paprikapoeder
zout
Maak een sausje van alle ingrediënten die na de rodekool genoemd zijn en meng dit door de rodekool. Laat alles 30 minuten staan, roer het steeds eens om.
4 personen
gebied : Oostenrijk
gerechtsoort : salade
bron : Het internationaal kookboekje / Heleen A. M. Halverhout
zondag 21 februari 2016
Rote Grütze (Duitsland)
ROTE GRÜTZE
500 gram rode bessen
250 gram frambozen
¼ liter water
vanillestokje
250 gram suiker
50 gram maïzena
Zet bessen en frambozen op met het water en laat dit 10 minuten koken. Wrijf het fruit dan door een zeef en giet het kookvocht er weer bij. Voeg het vanillestokje en de suiker toe en laat de massa nog even pruttelen. Verwijder het vanillestokje. Maak de maïzena aan met een beetje water en bind hiermee de vloeistof. Giet het mengsel in een met koud water omgespoelde vorm en laat het opstijven. Zet de vorm daarna nog een uurtje in de koelkast.
4 personen
gebied : Duitsland
gerechtsoort : nagerecht
bron : Elseviers culinaire atlas / Jane Grigson
500 gram rode bessen
250 gram frambozen
¼ liter water
vanillestokje
250 gram suiker
50 gram maïzena
Zet bessen en frambozen op met het water en laat dit 10 minuten koken. Wrijf het fruit dan door een zeef en giet het kookvocht er weer bij. Voeg het vanillestokje en de suiker toe en laat de massa nog even pruttelen. Verwijder het vanillestokje. Maak de maïzena aan met een beetje water en bind hiermee de vloeistof. Giet het mengsel in een met koud water omgespoelde vorm en laat het opstijven. Zet de vorm daarna nog een uurtje in de koelkast.
4 personen
gebied : Duitsland
gerechtsoort : nagerecht
bron : Elseviers culinaire atlas / Jane Grigson
Abonneren op:
Posts (Atom)