zondag 27 maart 2016

Supersnelle mangotaartjes

SUPERSNELLE MANGOTAARTJES

1 cake
1 rijpe mango
1/8 liter slagroom
1 eetlepel suiker
1 borrelglas Grand Marnier
4 eetlepels chocoladesmeersel
slagroom uit de spuitbus


Snijd de korstjes van de cake. Snijd de cake in 12 plakjes. Snijd voor de garnering vier mooie partjes uit het vruchtvlees van de geschilde mango en snijd de rest in kleine blokjes. Klop de slagroom stijf met de suiker en de likeur. Schep er de mangoblokjes door. Bestrijk de sneetjes cake met het chocoladesmeersel.
Leg op ieder bordje een plakje cake. Verdeel er de helft van het mangomengsel over. Dek af met cake en herhaal de hele procedure. Garneer de bovenste cakeplakjes eventueel met een toef slagroom uit de spuitbus en de achtergehouden mangopartjes.

4 personen

voedingswaarde : 755 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gerechtsoort : gebak

bron : Boodschappen maart 1999

Gebakken aardperen

GEBAKKEN AARDPEREN

500 gram aardperen
olie
(kruiden)zout


Aardperen schoonboenen en in schijfjes van ½ centimeter dik snijden. Droogdeppen in keukenpapier of theedoek en in een laagje olie in een koekenpan aan beide kanten knapperig en lichtbruin bakken. Direct opdienen en naar smaak bestrooien met (kruiden)zout. Lekker met een (witlof-fruit)salade en een kaasplak.

2 - 3 personen

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Odinieuws woensdag 4 maart 1998

Knoflookkarbonade met romige bloemkool

KNOFLOOKKARBONADE MET ROMIGE BLOEMKOOL

2 teentjes knoflook
1 ei
2 beschuiten
2½ eetlepel geraspte oude kaas
2 eetlepels boter of margarine
2 schouderkarbonades
zout
versgemalen peper
1 kleine bloemkool
1 bekertje crème fraîche (125 milliliter)
6 takjes peterselie


Knoflook in dunne plakjes snijden. In diep bord ei loskloppen. Boven ander diep bord beschuiten verkruimelen. Knoflook en 1 eetlepel kaas erdoor mengen. In koekenpan boter verhitten. Vlees inwrijven met zout. Eerst door ei, dan door beschuitmengsel wentelen. Vlees in 15 minuten zachtjes gaar bakken. Halverwege keren. Intussen bloemkool wassen en in roosjes verdelen. In 7 minuten gaar koken. Intussen in steelpan crème fraîche en rest van kaas al roerende verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Helft van peterselie erboven fijn knippen. In schaal bloemkool doen. Saus erop scheppen. Rest van peterselie in blaadjes verdelen en tussen bloemkool steken. Vlees bestrooien met veel versgemalen peper. Op 2 borden leggen. Lekker met gekookte aardappelen.

2 personen

voedingswaarde : 790 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Tip maart 1990

Garnalenragoût met champignons

GARNALENRAGOÛT MET CHAMPIGNONS

100 gram champignons
3 eetlepels boter of margarine
peper
4 eetlepels bloem
2½ deciliter melk
½ deciliter droge witte wijn
6 takjes peterselie
10 sprietjes bieslook
175 gram gepelde garnalen
½ theelepel viskruiden
1 citroen


Champignons schoonvegen. In plakjes snijden. Boter verhitten. Champignons 3 minuten zachtjes bakken. Met schuimspaan in zeef scheppen. Bestrooien met peper. Door bakvet bloem roeren. Al roerende scheutje voor scheutje melk en witte wijn toevoegen. Blijven roeren tot dik gebonden saus. 3 Minuten zachtjes laten koken. Af en toe roeren. Intussen in kopje peterselie en bieslook heel fijn knippen. Garnalen afspoelen. Door saus scheppen: garnalen, peterselie, bieslook, champignons. Op smaak brengen met viskruiden en peper. In schaal doen. Eventueel garneren met partje citroen. Lekker met rijst of stokbrood en gemengde salade.

2 personen

voedingswaarde : 360 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Tip maart 1990