GEBAKKEN AARDPEREN
500 gram aardperen
olie
(kruiden)zout
Aardperen schoonboenen en in schijfjes van ½ centimeter dik snijden. Droogdeppen in keukenpapier of theedoek en in een laagje olie in een koekenpan aan beide kanten knapperig en lichtbruin bakken. Direct opdienen en naar smaak bestrooien met (kruiden)zout. Lekker met een (witlof-fruit)salade en een kaasplak.
2 - 3 personen
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Odinieuws woensdag 4 maart 1998
zondag 27 maart 2016
Garnalenragoût met champignons
GARNALENRAGOÛT MET CHAMPIGNONS
100 gram champignons
3 eetlepels boter of margarine
peper
4 eetlepels bloem
2½ deciliter melk
½ deciliter droge witte wijn
6 takjes peterselie
10 sprietjes bieslook
175 gram gepelde garnalen
½ theelepel viskruiden
1 citroen
Champignons schoonvegen. In plakjes snijden. Boter verhitten. Champignons 3 minuten zachtjes bakken. Met schuimspaan in zeef scheppen. Bestrooien met peper. Door bakvet bloem roeren. Al roerende scheutje voor scheutje melk en witte wijn toevoegen. Blijven roeren tot dik gebonden saus. 3 Minuten zachtjes laten koken. Af en toe roeren. Intussen in kopje peterselie en bieslook heel fijn knippen. Garnalen afspoelen. Door saus scheppen: garnalen, peterselie, bieslook, champignons. Op smaak brengen met viskruiden en peper. In schaal doen. Eventueel garneren met partje citroen. Lekker met rijst of stokbrood en gemengde salade.
2 personen
voedingswaarde : 360 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Tip maart 1990
100 gram champignons
3 eetlepels boter of margarine
peper
4 eetlepels bloem
2½ deciliter melk
½ deciliter droge witte wijn
6 takjes peterselie
10 sprietjes bieslook
175 gram gepelde garnalen
½ theelepel viskruiden
1 citroen
Champignons schoonvegen. In plakjes snijden. Boter verhitten. Champignons 3 minuten zachtjes bakken. Met schuimspaan in zeef scheppen. Bestrooien met peper. Door bakvet bloem roeren. Al roerende scheutje voor scheutje melk en witte wijn toevoegen. Blijven roeren tot dik gebonden saus. 3 Minuten zachtjes laten koken. Af en toe roeren. Intussen in kopje peterselie en bieslook heel fijn knippen. Garnalen afspoelen. Door saus scheppen: garnalen, peterselie, bieslook, champignons. Op smaak brengen met viskruiden en peper. In schaal doen. Eventueel garneren met partje citroen. Lekker met rijst of stokbrood en gemengde salade.
2 personen
voedingswaarde : 360 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Tip maart 1990
Abonneren op:
Posts (Atom)