zaterdag 15 april 2023

Radijssalade met kaas

RADIJSSALADE MET KAAS

1 bosje radijs
½ komkommer
1 kleine ui
100 gram jong belegen kaas
2 theelepels grove Hollandse mosterd
4 eetlepels (zonnebloem)olie
2 eetlepels (kruiden)azijn
zout
peper
8 zwarte olijven
4 sprietjes bieslook


Radijs schoonmaken, wassen en halveren. Komkommer wassen en in plakjes snijden. Ui pellen en in ringen snijden. Kaas in stukjes snijden. In slaschaal doen: radijs, komkommer, ui en kaas. In kommetje sausje roeren van: mosterd, olie, azijn, zout en peper.
Sausje door salade scheppen. Over 4 bordjes verdelen. Garneren met olijven. Bieslook erboven fijnknippen.

4 personen

voedingswaarde : 235 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 2 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Tip april 1980

Gebakken schol met citroensaus

GEBAKKEN SCHOL MET CITROENSAUS

3 eetlepels bloem
4 scholfilets à 150 gram
zout
peper
3½ eetlepel boter of margarine
4 takjes peterselie
2 citroenen
4 eetlepels wortelsalade (uit potje)


In diep bord bloem strooien. Vis inwrijven met zout en peper. Door bloem wentelen. Schaal voorverwarmen.
In grote koekenpan 2½ eetlepel boter verhitten. Vis aan elke kant 4 minuten goudbruin en gaar bakken.
In kopje peterselie fijnknippen. 1 Citroen uitpersen. Andere citroen in partjes snijden.
Vis op schaal leggen. Rest van boter aan bakvet toevoegen en verhitten. Citroensap en helft van peterselie erdoor roeren. Op smaak brengen met peper.
Saus over vis schenken. Garneren met citroen, rest van peterselie en wortelsalade.
Groentetip: Radijssalade.

4 personen

voedingswaarde : 235 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Tip april 1980