woensdag 22 augustus 2018

Gazpacho Andaluz (Andalusië, Spanje)

GAZPACHO ANDALUZ (GAZPCHO UIT ANDALUZIË)

3 teentjes knoflook
zout
1 paprika
8 eetlepels (olijf)olie
3 eetlepels broodkruim
azijn
1 liter water
dobbelsteentjes wittebrood
3 geschilde tomaten
1 zure augurk


Platgedrukte teentjes knoflook zouten, met de kleingesneden paprika, het broodkruim en olie in de mixer tot puree malen. Geschilde tomaten toevoegen en verder mixen. Naar smaak azijn toevoegen en deze soep in een glazen of porseleinen terrine met deksel ten minste 2 uur in de koelkast grondig laten afkoelen. Serveren met dobbelsteentjes wittebrood en gehakte augurk. Heeft u geen mixer, dan kunt u natuurlijk evengoed een roerzeef gebruiken.

4 personen

gebied : Andalusië, Spanje
gerechtsoort : soep

bron : De Spaanse keuken / Maria Horváth

Sopa de Ostras (Spanje)

SOPA DE OSTRAS (OESTERSOEP)

24 oesters
zout
peper
50 gram boter
1 laurierblad
½ liter melk
rode paprika


Oesters met hun eigen nat uit de schaal nemen. Boter smelten en de oesters met hun nat toevoegen. Laurierblad, zout en peper toevoegen. Verhitten tot de oesters opkrullen. Dan melk bijgieten en op een lage vlam aan de kook brengen, maar zodra de soep kookt, van het vuur nemen. In koppen serveren.

4 personen

gebied : Spanje
gerechtsoort : soep

bron : De Spaanse keuken / Maria Horváth

Sopa de Menudillos de Ave (Spanje)

SOPA DE MENUDILLOS DE AVE (SOEP VAN GEVOGELTE)

500 gram poulet van gevogelte
1 liter water
zout
peperkorrels
2 winterwortels
2 peterseliewortels
1 bos peterselie
1 plak knolselderij
1 koolrabi


De poulet met de peperkorrels trekken. Enige malen afschuimen. Als het vlees halfgaar is, de gesneden groenten toevoegen, naar smaak zouten en alles gaar koken. Voor het opdienen natuurlijk de botjes verwijderen en de peperkorrels.

4 personen

gebied : Spanje
gerechtsoort : soep

bron : De Spaanse keuken / Maria Horváth