KOKOSDRANK MET ANANAS
Een aparte zomerdrank, waar kinderen zowel als volwassenen mee te verrassen zijn. Het is een exotische frisdrank die de jus d’orange op recepties en dergelijke goed kan vervangen. De maten in dit recept zijn voor 2 personen. Kokosmelk van gedroogde kokos en water is voor een feestje niet aan te bevelen.
2,5 deciliter kokosmelk (zie recept of gebruik een blikje)
225 gram ananasstukjes
2 eetlepels witte basterdsuiker (meer wanneer verse ananas gebruikt wordt)
druppel amandelextract
Maak eerst kokosmelk door 2½ deciliter kokend water met 60 gram geraspte kokos te vermengen. Verder gaan met het recept als dit is afgekoeld.
Mix de kokosmelk met stukjes ananas, suiker en amandelextract in de mengbeker van de keukenmachine (blender) tot een gladde drank is ontstaan - de ananas dient geheel vloeibaar te zijn geworden. Wie geen blender heeft kan ananassap gebruiken. Schenk de drank door een zeef in een kan en plaats deze tot gebruik in de koelkast.
In grote glazen serveren met ijsblokjes of ijsschaafsel.
2 personen
gerechtsoort : drank
bron : Het notenboekje / Rosamond Richardson
maandag 24 september 2018
Mont Blanc (Frankrijk)
MONT BLANC
Een bescheiden versie van een klassiek Frans gerecht. Voor 6 personen.
60 gram suiker
450 gram ongezoete kastanjepuree
6 fijne mini-cakes
rum
2,5 deciliter room
vanille-essence
poedersuiker
geraspte chocola
Kook de suiker in 1 deciliter water tot een dikke siroop. Doe de kastanjepuree erbij en meng het goed dooreen.
Snijd de kleine cakes horizontaal doormidden en leg de 12 cakehelften in het midden van een grote, lage schotel en besprenkel ze met rum. Spuit de puree rondom en de room, stijfgeklopt met vanille en poedersuiker, in het midden over de cake. Sprenkel geraspte chocola over het geheel en dien gekoeld op.
6 personen
gebied : Frankrijk
gerechtsoort : nagerecht
bron : Het notenboekje / Rosamond Richardson
Een bescheiden versie van een klassiek Frans gerecht. Voor 6 personen.
60 gram suiker
450 gram ongezoete kastanjepuree
6 fijne mini-cakes
rum
2,5 deciliter room
vanille-essence
poedersuiker
geraspte chocola
Kook de suiker in 1 deciliter water tot een dikke siroop. Doe de kastanjepuree erbij en meng het goed dooreen.
Snijd de kleine cakes horizontaal doormidden en leg de 12 cakehelften in het midden van een grote, lage schotel en besprenkel ze met rum. Spuit de puree rondom en de room, stijfgeklopt met vanille en poedersuiker, in het midden over de cake. Sprenkel geraspte chocola over het geheel en dien gekoeld op.
6 personen
gebied : Frankrijk
gerechtsoort : nagerecht
bron : Het notenboekje / Rosamond Richardson
Abonneren op:
Posts (Atom)