woensdag 11 november 2009

Spruitjes met champignons en kaassaus

SPRUITJES MET CHAMPIGNONS EN KAASSAUS

1 kilo spruitjes
1 citroen
1 bakje champignons
1 bekertje zure room
1 eetlepel groene Zwitserse strooikaas (busje)
1 theelepel rozemarijnnaaldjes
zout
peper
½ theelepel nootmuskaat

Van spruitjes lelijke blaadjes verwijderen. Stronkjes met scherp mesje inkerven. Wassen. Citroen uitpersen. Champignons wassen en in plakjes snijden. Besprenkelen met 1½ eetlepel citroensap. In kommetje doen: 1 eetlepel citroensap, zure room, strooikaas, rozemarijn, zout en peper. Tot sausje roeren.
In pan spruitjes met ruim water en zout 13 minuten koken. Champignons toevoegen. In nog 3 minuten gaarkoken. Afgieten. Overdoen in schaal. Bestrooien met nootmuskaat. Sausje erop scheppen.

4 personen

voedingswaarde : 155 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 20 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Tip november 1982