NOEDELOMELET
200 gram sobanoedels (boekweitnoedels)
zout
4 eetlepels zonnebloemolie
200 gram shiitakes, in reepjes
4 eieren
1 eetlepel Japanse sojasaus
1 eetlepel rijstazijn
1 theelepel suiker
1 vel nori
½ groene paprika, in flinterdunne reepjes
In pan met ruim kokend water en zout noedels volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken. Nori afspoelen onder koud water en laten uitlekken. In 2 eetlepels olie shiitakes 4 minuten roerbakken. Eieren loskloppen met sojasaus, azijn en suiker. Noedels en shiitakes erdoor mengen. In koekenpan in 2 eetlepels olie van noedel-eimengsel in 10 - 15 minuten op matig vuur omelet bakken. Norivel aan weerszijden enkele seconden roosteren boven gasvlam, daarna in reepjes knippen. Omelet met reepjes nori en paprika bestrooien.
Lekker met een sausje van 3 eetlepels sojasaus, 3 eetlepels citroensap en 3 eetlepels fijngeraspte daikonwortel of rettich.
4 personen
voedingswaarde : 415 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Tip Culinair maart 1998
zaterdag 30 maart 2019
Omelet met salade
OMELET MET SALADE
10 eetlepels olijfolie
1 eetlepel rode wijnazijn
1 eetlepel balsamicoazijn
zout
peper
3 geroosterde paprika’s (pot), grofgesneden
3 pomodori tomaten, in plakken
3 eetlepels fijngesneden basilicum
8 eieren
4 eetlepels slagroom
6 eetlepels fijngesneden bieslook
8 mooie groene slabladeren, bijvoorbeeld Romeinse bindsla
Dressing kloppen van 6 eetlepels olie, wijn- en balsamicoazijn, zout en peper. Dressing mengen met paprika, tomaat en basilicum. Eieren loskloppen met slagroom, zout, peper en bieslook. In kleine koekenpan steeds in beetje olie van eimengsel 4 omeletten bakken. Omeletten op borden leggen, sla en paprikamengsel erover verdelen.
Lekker met warm Turks brood.
4 personen
voedingswaarde : 500 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 minuten
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Tip Culinair maart 1998
10 eetlepels olijfolie
1 eetlepel rode wijnazijn
1 eetlepel balsamicoazijn
zout
peper
3 geroosterde paprika’s (pot), grofgesneden
3 pomodori tomaten, in plakken
3 eetlepels fijngesneden basilicum
8 eieren
4 eetlepels slagroom
6 eetlepels fijngesneden bieslook
8 mooie groene slabladeren, bijvoorbeeld Romeinse bindsla
Dressing kloppen van 6 eetlepels olie, wijn- en balsamicoazijn, zout en peper. Dressing mengen met paprika, tomaat en basilicum. Eieren loskloppen met slagroom, zout, peper en bieslook. In kleine koekenpan steeds in beetje olie van eimengsel 4 omeletten bakken. Omeletten op borden leggen, sla en paprikamengsel erover verdelen.
Lekker met warm Turks brood.
4 personen
voedingswaarde : 500 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 minuten
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Tip Culinair maart 1998
Peren met roquefort
PEREN MET ROQUEFORT
½ eetlepel rode wijnazijn
zout
peper
2 eetlepels olijfolie
½ eetlepel walnootolie
2 rijpe peren
100 gram roomkaas
50 gram verkruimelde roquefort
1 eetlepel grofgehakte walnoten
Dressing kloppen van ½ eetlepel rode wijnazijn, zout, peper, 2 eetlepels olijfolie en ½ eetlepel walnootolie. 2 Rijpe peren halveren, klokhuis eruit scheppen en peren ietwat uithollen. Uitgeschepte peer mengen met 100 gram roomkaas, 50 gram verkruimelde roquefort, zout en peper. Kaasmengsel in halve peren scheppen. 1 eetlepel grofgehakte walnoten erover verdelen en dressing erover sprenkelen.
4 personen
voedingswaarde : 375 kcal p.p.
bereidingstijd : 10 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Tip Culinair maart 1998
½ eetlepel rode wijnazijn
zout
peper
2 eetlepels olijfolie
½ eetlepel walnootolie
2 rijpe peren
100 gram roomkaas
50 gram verkruimelde roquefort
1 eetlepel grofgehakte walnoten
Dressing kloppen van ½ eetlepel rode wijnazijn, zout, peper, 2 eetlepels olijfolie en ½ eetlepel walnootolie. 2 Rijpe peren halveren, klokhuis eruit scheppen en peren ietwat uithollen. Uitgeschepte peer mengen met 100 gram roomkaas, 50 gram verkruimelde roquefort, zout en peper. Kaasmengsel in halve peren scheppen. 1 eetlepel grofgehakte walnoten erover verdelen en dressing erover sprenkelen.
4 personen
voedingswaarde : 375 kcal p.p.
bereidingstijd : 10 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Tip Culinair maart 1998
Paddenstoelbroodje met halloumi
PADDENSTOELBROODJE MET HALLOUMI
3 eetlepels olijfolie
4 reuzenchampignons, steeltjes verwijderd
300 gram geflambeerde paprika’s (pot), uitgelekt
1 eetlepel kappertjes, uitgelekt
175 gram halloumi (Griekse kaas) of feta, in 4 plakken gesneden
4 broodjes
1 teentje knoflook, gehalveerd
1 eetlepel fijngesneden peterselie
Oven voorverwarmen op 230°C. Paddenstoelen in ruim kokend water met zout 2 minuten koken, afspoelen en droogdeppen. Paddenstoelen in 2 eetlepels olie 2 - 3 minuten bakken. Paddenstoelen in ovenschaal leggen. Paprika en kappertjes erover verdelen en kaas erop leggen. Gerecht in midden van oven 10 minuten bakken tot kaas lichtbruin is. Broodjes opensnijden, snijvlakken met 1 eetlepel olie besprenkelen en met knoflook inwrijven. Broodjes laatste 3 - 4 minuten op bakplaat onderin oven mee verwarmen. Gevulde paddenstoel op broodje leggen en met peterselie garneren.
4 personen
voedingswaarde : 355 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : lunchgerecht
bron : Tip Culinair maart 1998
3 eetlepels olijfolie
4 reuzenchampignons, steeltjes verwijderd
300 gram geflambeerde paprika’s (pot), uitgelekt
1 eetlepel kappertjes, uitgelekt
175 gram halloumi (Griekse kaas) of feta, in 4 plakken gesneden
4 broodjes
1 teentje knoflook, gehalveerd
1 eetlepel fijngesneden peterselie
Oven voorverwarmen op 230°C. Paddenstoelen in ruim kokend water met zout 2 minuten koken, afspoelen en droogdeppen. Paddenstoelen in 2 eetlepels olie 2 - 3 minuten bakken. Paddenstoelen in ovenschaal leggen. Paprika en kappertjes erover verdelen en kaas erop leggen. Gerecht in midden van oven 10 minuten bakken tot kaas lichtbruin is. Broodjes opensnijden, snijvlakken met 1 eetlepel olie besprenkelen en met knoflook inwrijven. Broodjes laatste 3 - 4 minuten op bakplaat onderin oven mee verwarmen. Gevulde paddenstoel op broodje leggen en met peterselie garneren.
4 personen
voedingswaarde : 355 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : lunchgerecht
bron : Tip Culinair maart 1998
Tomaten-maaltijdsoep met pistou (Middellandse zeegebied)
TOMATEN-MAALTIJDSOEP MET PISTOU
3 eetlepels olijfolie
750 gram (pomodori of tros-)tomaten
1 ui, grof gesneden
2 blikken gepelde tomaten (inhoud 400 gram)
zout
versgemalen peper
PISTOU
60 gram basilicumblaadjes
3 teentjes knoflook
60 gram pijnboompitten
3 eetlepels olijfolie extra vergine
In ruime pan olie verhitten en tomaten, ui, knoflook en venkel hierin 15 minuten bakken. Gepelde tomaten toevoegen en in nog 10 minuten zachtjes stuk koken. Soep goed omroeren en met zout en peper op smaak brengen. Voor pistou in keukenmachine basilicum, knoflook en pijnboompitten fijnmalen. Al draaiende olie in straaltje toevoegen. Soep in kommen scheppen en eetlepel pistou erin scheppen.
Lekker met pittige mosterdbroodjes.
4 personen
voedingswaarde : 340 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gebied : Middellandse zeegebied
gerechtsoort : maaltijdsoep
bron : Tip Culinair maart 1998
3 eetlepels olijfolie
750 gram (pomodori of tros-)tomaten
1 ui, grof gesneden
2 blikken gepelde tomaten (inhoud 400 gram)
zout
versgemalen peper
PISTOU
60 gram basilicumblaadjes
3 teentjes knoflook
60 gram pijnboompitten
3 eetlepels olijfolie extra vergine
In ruime pan olie verhitten en tomaten, ui, knoflook en venkel hierin 15 minuten bakken. Gepelde tomaten toevoegen en in nog 10 minuten zachtjes stuk koken. Soep goed omroeren en met zout en peper op smaak brengen. Voor pistou in keukenmachine basilicum, knoflook en pijnboompitten fijnmalen. Al draaiende olie in straaltje toevoegen. Soep in kommen scheppen en eetlepel pistou erin scheppen.
Lekker met pittige mosterdbroodjes.
4 personen
voedingswaarde : 340 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gebied : Middellandse zeegebied
gerechtsoort : maaltijdsoep
bron : Tip Culinair maart 1998
Quesadillas met pittige linzen (Mexico)
QUESADILLAS MET PITTIGE LINZEN
1 sjalotje
1 teentje knoflook
150 gram uitgelekte geflambeerde paprika’s (pot)
2 ontvelde tomaten zonder zaadjes
2 eetlepels grofgesneden jalapeñopepers (potje)
2 takjes munt
4 takjes koriander
100 gram verkruimelde fetakaas
400 gram grof gepureerde uitgelekte linzen (blik)
zout
peper
4 grote flour tortilla’s
blaadjes rucola
1 Sjalotje, 1 teentje knoflook, 150 gram uitgelekte geflambeerde paprika’s (pot), 2 ontvelde tomaten zonder zaadjes, 2 eetlepels grofgesneden jalapeñopepers (potje), 2 takjes munt en 4 takjes koriander fijnsnijden. Mengen met 100 gram verkruimelde fetakaas, 400 gram grof gepureerde uitgelekte linzen (blik), zout en peper. In droge koekenpan 4 grote flour tortilla’s aan beide zijden 1 minuut roosteren. Linzenpuree over tortilla’s verdelen, garneren met blaadjes rucola en in punten gesneden serveren.
4 personen
voedingswaarde : 300 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gebied : Mexico
gerechtsoort : lunchgerecht
bron : Tip Culinair maart 1998
1 sjalotje
1 teentje knoflook
150 gram uitgelekte geflambeerde paprika’s (pot)
2 ontvelde tomaten zonder zaadjes
2 eetlepels grofgesneden jalapeñopepers (potje)
2 takjes munt
4 takjes koriander
100 gram verkruimelde fetakaas
400 gram grof gepureerde uitgelekte linzen (blik)
zout
peper
4 grote flour tortilla’s
blaadjes rucola
1 Sjalotje, 1 teentje knoflook, 150 gram uitgelekte geflambeerde paprika’s (pot), 2 ontvelde tomaten zonder zaadjes, 2 eetlepels grofgesneden jalapeñopepers (potje), 2 takjes munt en 4 takjes koriander fijnsnijden. Mengen met 100 gram verkruimelde fetakaas, 400 gram grof gepureerde uitgelekte linzen (blik), zout en peper. In droge koekenpan 4 grote flour tortilla’s aan beide zijden 1 minuut roosteren. Linzenpuree over tortilla’s verdelen, garneren met blaadjes rucola en in punten gesneden serveren.
4 personen
voedingswaarde : 300 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gebied : Mexico
gerechtsoort : lunchgerecht
bron : Tip Culinair maart 1998
Abonneren op:
Posts (Atom)