zaterdag 30 maart 2019

Tomaten-maaltijdsoep met pistou (Middellandse zeegebied)

TOMATEN-MAALTIJDSOEP MET PISTOU

3 eetlepels olijfolie
750 gram (pomodori of tros-)tomaten
1 ui, grof gesneden
2 blikken gepelde tomaten (inhoud 400 gram)
zout
versgemalen peper

PISTOU
60 gram basilicumblaadjes
3 teentjes knoflook
60 gram pijnboompitten
3 eetlepels olijfolie extra vergine


In ruime pan olie verhitten en tomaten, ui, knoflook en venkel hierin 15 minuten bakken. Gepelde tomaten toevoegen en in nog 10 minuten zachtjes stuk koken. Soep goed omroeren en met zout en peper op smaak brengen. Voor pistou in keukenmachine basilicum, knoflook en pijnboompitten fijnmalen. Al draaiende olie in straaltje toevoegen. Soep in kommen scheppen en eetlepel pistou erin scheppen.
Lekker met pittige mosterdbroodjes.

4 personen

voedingswaarde : 340 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gebied : Middellandse zeegebied
gerechtsoort : maaltijdsoep

bron : Tip Culinair maart 1998

Geen opmerkingen: