vrijdag 20 juli 2018

Zoet-zure sperziebonen

ZOET-ZURE SPERZIEBONEN

250 gram sperziebonen
zout
1 klein stukje rode peper
1 uitje
25 gram boter
1 eetlepel suiker
5 eetlepels azijn


Haal de sperziebonen af en kook ze 8 minuten in een laag kokend water met een snufje zout. Giet het water af. Hak de rode peper fijn. Pel en snipper het uitje. Smelt de boter. Voeg de peper en het sjalotje toe en bak ze 3 minuten op laag vuur. Voeg de suiker toe, wacht tot de suiker lichtbruin is. Voeg de azijn toe en roer tot de gekarameliseerde suiker opgelost is. Voeg de boontjes toe en laat ze met het deksel op de pan in 4 - 7 minuten gaar en zoetzuur worden.

2 personen

voedingswaarde : 150 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : bijgerecht

bron : Menu 28 juli 1993