EXOTISCHE VRUCHTENSALADE
Verse vruchten, gemarineerd in sinaasappel- en lycheesap met een vleugje amandel.
1 papaja
1 granaatappel
2 kiwi’s
4 ramboetanvruchten
4 lychees uit blik, plus het sap
3 bloedsinaasappelen
3 druppels amandelextract, bitter of gewoon
Alle vruchten, behalve de sinaasappelen, schillen en waar nodig de pitten verwijderen. De papaja, die zo rijp mogelijk moet zijn, doormidden snijden en met een klein lepeltje alle pitten en eventueel vezelig vel eromheen verwijderen. De helften schillen, maar niet te dik, want het vruchtvlees net onder de schil is heel lekker. Het vruchtvlees nu in mooie plakjes of andere vormen snijden.
Twee sinaasappelen schillen. Al het wit en de velletjes verwijderen en het vruchtvlees in kleine stukjes snijden.
De overgebleven sinaasappel uitpersen en het sap mengen met het lycheesap uit het blikje. De druppels amandelextract hieraan toevoegen.
Alle andere vruchten in plakjes, rondjes of kleine blokjes snijden en ze met de stukjes papaja en sinaasappel in een schaal leggen. Het vruchtensap hierover gieten en de vruchten enkele uren in de koelkast laten marineren.
Koel serveren.
4 personen
voorbereidings- / marineertijd : 1 / 3 uur
gebied : China
gerechtsoort : nagerecht
bron : Chinees koken : Inspirerende ideeën voor heerlijke maaltijden / Lalita Ahmed, Carolyn Garner, Moyra Fraser
maandag 3 februari 2025
Duo van kiwi en kokosnoot (China)
DUO VAN KIWI EN KOKOSNOOT
Dit eenvoudig te bereiden recept is een heerlijke mengeling van kiwi, verse kokosnoot en kokosmelk.
4 kiwi’s
1 verse kokosnoot
weinig suiker (eventueel)
De stengels aan het eind van de kiwi’s verwijderen. De kiwi’s met een klein, scherp mesje in de lengte schillen. De kiwi’s overdwars in dunne plakjes snijden.
De kokosnoot in stukken snijden en de melk bewaren. Het kokosvlees in dunne schijven snijden.
Arrangeer de plakjes kokosnoot op de borden; leg boven op de kokosnoot wat plakjes kiwi. De kokosmelk naar wens mengen met wat suiker en dit over het fruit gieten. Gekoeld serveren.
4 personen
bereidingstijd : 25 minuten
gebied : China
gerechtsoort : nagerecht
bron : Chinees koken : Inspirerende ideeën voor heerlijke maaltijden / Lalita Ahmed, Carolyn Graner, Moyra Fraser
Dit eenvoudig te bereiden recept is een heerlijke mengeling van kiwi, verse kokosnoot en kokosmelk.
4 kiwi’s
1 verse kokosnoot
weinig suiker (eventueel)
De stengels aan het eind van de kiwi’s verwijderen. De kiwi’s met een klein, scherp mesje in de lengte schillen. De kiwi’s overdwars in dunne plakjes snijden.
De kokosnoot in stukken snijden en de melk bewaren. Het kokosvlees in dunne schijven snijden.
Arrangeer de plakjes kokosnoot op de borden; leg boven op de kokosnoot wat plakjes kiwi. De kokosmelk naar wens mengen met wat suiker en dit over het fruit gieten. Gekoeld serveren.
4 personen
bereidingstijd : 25 minuten
gebied : China
gerechtsoort : nagerecht
bron : Chinees koken : Inspirerende ideeën voor heerlijke maaltijden / Lalita Ahmed, Carolyn Graner, Moyra Fraser
Abonneren op:
Posts (Atom)