vrijdag 17 mei 2019

Cola met citroen- en limoensap (Italië)

COLA MET CITROEN- EN LIMOENSAP

3 citroenen
3 limoenen
30 ijsblokjes
½ liter cola


Van 1 citroen en 1 limoen 4 plakjes afsnijden. Plakjes halveren. Rest van citroenen en limoenen uitpersen. In mengbeker ijs vergruizen. Over 8 hoge glazen ijs verdelen. Citroen-limoensap erover verdelen. Cola erop schenken. Op rand van elk glas 1 plakje citroen en 1 plakje limoen steken.

8 personen

voedingswaarde : 30 kcal p.p.
bereidingstijd : 10 minuten

gebied : Italië
gerechtsoort : drank

bron : Tip mei 1990

Orechiette con Broccoli e Aciughe (Apulië, Italië)

ORECHIETTE CON BROCCOLI E ACCIUGHE (PASTA MET BROCCOLI EN ANSJOVIS)

500 gram broccoli
1 blikje ansjovisfilets (nettogewicht 50 gram)
200 gram orechiette of macaroni
zout
3 eetlepels olijfolie
50 gram geraspte verse Parmezaanse kaas
50 gram geraspte Pecorino Romano


Van broccoli stelen afsnijden (worden niet gebruikt). Roosjes wassen. Broccoliroosjes 5 minuten koken. Afgieten. Ansjovis afspoelen. In stukjes snijden.
In ruim water met zout, orechiette beetgaar koken volgens gebruiksaanwijzing. Intussen olie verhitten. Al roerende 3 minuten zachtjes bakken. Broccoli toevoegen en nog 5 minuten zachtjes bakken. Pasta afgieten. Broccoli-ansjovismengsel en beide soorten geraspte kaas erdoor scheppen. In schaal doen.
Lekker met brood.

4 personen

voedingswaarde : 400 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 20 minuten

gebied : Apulië, Italië
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Tip mei 1990

Spaghetti con Aglio e Peperoncino (Abruzzo, Italië)

SPAGHETTI CON AGLIO E PEPERONCINO (SPAGHETTI MET KNOFLOOK EN SPAANSE PEPER)

1 rode Spaanse peper
2 teentjes knoflook
2 takjes peterselie
200 gram spaghetti of maccheroni alla chitarra
zout
versgemalen peper
3½ eetlepel olijfolie


Spaanse peper wassen. Halveren, pitjes verwijderen en in stukjes snijden. Knoflook in dunne plakjes snijden. In kopje peterselie fijnknippen.
In ruim water met zout, spaghetti beetgaar koken volgens gebruiksaanwijzing. Intussen olie met Spaanse peper verhitten. Peper uit pan scheppen. In zelfde olie knoflook in 3 minuten op matig vuur goudgeel bakken. Spaghetti afgieten. In schaal scheppen. Van vuur af peterselie door knoflook en olie roeren. Door spaghetti scheppen. Peper erboven malen.
Lekker met brood.

4 personen

voedingswaarde : 260 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 15 minuten

gebied : Abruzzo, Italië
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Tip mei 1990