LICHTGEBAKKEN VRUCHTENSALADE
1 banaan
½ papaja
½ kleine honingmeloen
½ kleine ananas
3 eetlepels lychees
2 in siroop ingelegde gemberbolletjes
1 eetlepel arachideolie
½ kop honing
75 milliliter witte wijn
2 eetlepels sinaasappellikeur
1 pakje vanillesuiker
Schil de banaan en snijd in plakken van 2 centimeter. Halveer de papaja en de meloen en nijd ze in partjes. Halveer de ananas en snijd hem in dunne plakjes. Laat de lychees goed uitlekken, Hak de gemberbolletjes fijn.
Verhit de olie, de honing en de gember in een pan tot er een lichte karamel gevormd wordt. Schep de vruchten erin en wentel ze rond.
Neem de pan van het vuur en verfijn het gerecht met witte wijn, sinaasappellikeur en vanillesuiker. Laat afkoelen. Giet het sap over de vruchten.
Serveren met ijs.
2 personen
voedingswaarde : 480 kcal p.p.
bereidingstijd : 75 minuten
gebied : China
gerechtsoort : nagerecht
bron : De Chinese keuken / Marlies Sauerborn
donderdag 5 augustus 2021
Chinees gekookte rijst (China)
CHINEES GEKOOKTE RIJST
100 gram witte lange korrelrijst
350 milliliter koud water
1 snufje zout
Giet de rijst in een grote kookpan en bedek hem met koud water. Roer de rijst krachtig om. Giet het water af. Voeg 350 milliliter koud water toe en laat het op een hoog vuur opkoken.
Laat de rijst 2 minuten koken, tot er kleine kratertjes op het oppervlak verschijnen. Sluit de pan en laat de rijst op een laag pitje nog 20 minuten koken. Doof het vuur maar neem het deksel nog niet van de kookpan.
Laat de gekookte rijst 10 minuten rusten. Neem het deksel eraf en maak de rijst met een grote vork los. Breng op smaak met zout.
Serveren met vlees, vis en groenten.
2 personen
voedingswaarde : 170 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gebied : China
gerechtsoort : bijgerecht
bron : De Chinese keuken / Marlies Sauerborn
100 gram witte lange korrelrijst
350 milliliter koud water
1 snufje zout
Giet de rijst in een grote kookpan en bedek hem met koud water. Roer de rijst krachtig om. Giet het water af. Voeg 350 milliliter koud water toe en laat het op een hoog vuur opkoken.
Laat de rijst 2 minuten koken, tot er kleine kratertjes op het oppervlak verschijnen. Sluit de pan en laat de rijst op een laag pitje nog 20 minuten koken. Doof het vuur maar neem het deksel nog niet van de kookpan.
Laat de gekookte rijst 10 minuten rusten. Neem het deksel eraf en maak de rijst met een grote vork los. Breng op smaak met zout.
Serveren met vlees, vis en groenten.
2 personen
voedingswaarde : 170 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gebied : China
gerechtsoort : bijgerecht
bron : De Chinese keuken / Marlies Sauerborn
Abonneren op:
Posts (Atom)