BUN CHA
450 gram rijstvermicelli (mihoen)
300 gram oesterzwammen
zonnebloemolie om te bakken
4 teentjes knoflook, in schijfjes
150 gram gekiemde mungbonen
2 babykomkommers, julienne gesneden (in dunne reepjes)
4 bosuitjes, in ringetjes
een grote handvol gehakte koriander
een grote handvol gehakte basilicum
een grote handvol gehakte munt
een grote handvol fijngehakte dille
5 blaadjes Romeinse sla, gesneden
1 theelepel gemalen zwarte peper
175 gram ongezouten pinda’s, fijngemalen en geroosterd in een droge pan
DRESSING
60 milliliter limoensap
60 milliliter lichte sojasaus
1 eetlepel rijstwijnazijn
2 theelepels honing
1 teentje knoflook, geperst
2 hete rode chilipepers, in ringetjes
Laat de rijstvermicelli weken in kokend water. Haal eruit zodra de vermicelli zacht is, spoel af en zet opzij. Bak de hele oesterzwammen met de plakjes knoflook goudbruin in de olie. Roer de ingrediënten voor de dressing door elkaar tot de honing is opgelost. Schep de rest van de ingrediënten door de vermicelli. Garneer de bun cha met de gebakken paddenstoelen.
4 personen
gebied : Vietnam
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : World Food Café : Snel & Simpel : Recepten voor een vegetarische reis / Chris & Carolyn Caldicott
vrijdag 29 oktober 2021
Abonneren op:
Posts (Atom)