donderdag 29 maart 2018

Eiersalade met pasta en zalm

EIERSALADE MET PASTA EN ZALM

300 gram schelpjesmacaroni
1 eetlepel olie
4 eieren
3 vleestomaten
200 gram gerookte zalm

DRESSING
1 eetlepel vers citroensap
2 deciliter zure room
½ deciliter halvanaise
2 eetlepel kappertjes
1 eetlepel fijngesneden dille
1 - 2 druppels tabasco
zout
peper

GARNERING
dille
1 eetlepel kappertjes


300 Gram schelpjesmacaroni volgens verpakking beetgaar koken. Koud afspoelen en met 1 eetlepel olie omschudden. 4 eieren in 7 minuten hard koken, daarna 1 ei in plakjes snijden, rest grof hakken. Vruchtvlees van 3 vleestomaten in blokjes snijden. 200 gram gerookte zalm in kleinere stukjes roeren. Dressing roeren van 1 eetlepel vers citroensap, 2 deciliter zure room, ½ deciliter halvanaise, 2 eetlepels kappertjes, 1 eetlepel fijngesneden dille, 1 - 2 druppels tabasco, zout en peper. Macaroni, zalm, tomaatblokjes, gehakt ei en dressing omscheppen. Garneren met toefjes dille, plakjes ei en 1 eetlepel kappertjes.

4 personen

voedingswaarde : 495 kcal p.p.
bereidingstijd : 35 minuten

gerechtsoort : maaltijdsalade

bron : Tip Culinair maart 1997

Budin de Pan (Argentinië)

BUDIN DE PAN

SAUS
8 eetlepels suiker
scheutje kokend water

PUDDING
2 theekoppen stukjes oud witbrood
2 theekoppen kokende melk
3 eetlepels suiker
2 eieren
beetje zout
5 gram vanillesuiker


Doe voor de karamelsaus de suiker in een pan, zet deze op het vuur en laat al roerende bruin worden. Giet er een scheutje kokend water bij. Even roeren en in laten koken tot de saus dikkig is.
Leg de stukjes brood in een schaal, giet de kokende melk erover en prak tot een egale massa. Klop 2 eieren met 3 eetlepels suiker en wat zout zachtjes los (ze mogen niet gaan schuimen!). Voeg de vanillesuiker toe. Roer dit met het brood tot een egale massa. Giet de karamelsaus in een ovenschaal. Zorg dat zowel bodem als wanden bedekt zijn. Schep daarop het puddingmengsel. Laat de pudding gedurende 1 uur garen in de oven op een temperatuur van 150°C. Laat de pudding afkoelen (hij wordt koud gegeten) alvorens hem uit de schaal te nemen. Zolang hij nog warm is, kunt u hem er niet heel uit krijgen.
U kunt de budin de pan naar eigen smaak verrijken met allerlei toevoegingen, zoals chocola, fijngemalen noten, honing en/of likeur, rozijnen, enzovoort. U kunt ook later, als de pudding klaar is, smaken toevoegen door er een puddingsaus of likeur over te gieten of door hem te bestrooien met gemalen noten.
Serveer met vers fruit.

4 personen

gebied : Argentinië
gerechtsoort : nagerecht

bron : Gall & Gall Magazine maart 1997