donderdag 29 maart 2018

Eiersalade met pasta en zalm

EIERSALADE MET PASTA EN ZALM

300 gram schelpjesmacaroni
1 eetlepel olie
4 eieren
3 vleestomaten
200 gram gerookte zalm

DRESSING
1 eetlepel vers citroensap
2 deciliter zure room
½ deciliter halvanaise
2 eetlepel kappertjes
1 eetlepel fijngesneden dille
1 - 2 druppels tabasco
zout
peper

GARNERING
dille
1 eetlepel kappertjes


300 Gram schelpjesmacaroni volgens verpakking beetgaar koken. Koud afspoelen en met 1 eetlepel olie omschudden. 4 eieren in 7 minuten hard koken, daarna 1 ei in plakjes snijden, rest grof hakken. Vruchtvlees van 3 vleestomaten in blokjes snijden. 200 gram gerookte zalm in kleinere stukjes roeren. Dressing roeren van 1 eetlepel vers citroensap, 2 deciliter zure room, ½ deciliter halvanaise, 2 eetlepels kappertjes, 1 eetlepel fijngesneden dille, 1 - 2 druppels tabasco, zout en peper. Macaroni, zalm, tomaatblokjes, gehakt ei en dressing omscheppen. Garneren met toefjes dille, plakjes ei en 1 eetlepel kappertjes.

4 personen

voedingswaarde : 495 kcal p.p.
bereidingstijd : 35 minuten

gerechtsoort : maaltijdsalade

bron : Tip Culinair maart 1997

Geen opmerkingen: