zaterdag 8 juni 2019

Couscoussalade met avocado en radijs

COUSCOUSSALADE MET AVOCADO EN RADIJS

375 gram couscous
250 gram diepvriesdoperwten
3 eetlepels citroensap
1 centimeter verse gember
8 eetlepels olijfolie
1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)
1 rode peper
1 bosje radijs
2 avocado’s
2 eetlepels gehakte koriander of platte peterselie


Bereid 375 gram couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen en roer los met een vork. Kook 250 gram diepvriesdoperwten 2 - 3 minuten. Giet ze af, spoel er koud water over en laat uitlekken. Maak een dressing van 3 eetlepels citroensap, 1 centimeter geschilde en geraspte verse gember, 8 eetlepels olijfolie en 1 theelepel korianderpoeder (ketoembar). Schep deze dressing met de doperwten, ringetjes van 1 rode peper zonder zaadjes, plakjes van 1 bosje radijs en blokjes van 2 avocado’s door de couscous. Bestrooi de salade met 2 eetlepels gehakte koriander of platte peterselie.

4 personen

bereidingstijd : 25 minuten

gerechtsoort : bijgerecht

bron : Boodschappen juni 2016