zaterdag 22 september 2018

Kip en pastinaak (Noord-Afrika)

KIP EN PASTINAAK

4 eetlepels olijfolie
600 gram kipfilet of dijstukken, in stukken
2 rode uien, in smalle parten
500 gram pastinaak, geschild en in plakjes
2 tomaten, in stukken
6 saffraandraadjes
1 teentje knoflook, fijngehakt
sap van ½ sinaasappel die daarna in stukken is gesneden
50 gram hazelnoten, grof gehakt
3 eetlepels fijngehakte bladpeterselie
peper
zout


Verhit de olijfolie in een tajineschaal en bak het vlees rondom bruin. Voeg de ui, pastinaak, tomaat, saffraandraadjes, knoflook, het sinaasappelsap en de stukken sinaasappel toe. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg zo veel heet water toe dat het vlees tot de helft onderstaat. Zet het deksel op de tajine en laat het geheel 20 minuten stoven. Strooi de hazelnoten en bladpeterselie erover.

4 personen

gebied : Noord-Afrika
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Tajine : Heerlijke gerechten uit de Noord-Afrikaanse stoofpot / Francis van Arkel