CROISSANT MET TONIJN EN TOMAAT
2 eieren
2 tomaten
2 (eikeblad)slabladeren
1 blikje tonijn naturel (nettogewicht 220 gram)
4 eetlepels (olijf)olie
2 eetlepels kruidenazijn
1 eetlepel gembernat
zout
peper
4 croissants
8 gevulde olijven
Eieren in 10 minuten hard koken. Laten schrikken en pellen. Tomaten wassen en in 12 plakjes snijden. Sla wassen en uitslaan. Met keukenpapier droogdeppen. Halveren. In zeef tonijn laten uitlekken. In stukjes verdelen. In kommetje doen: olie, azijn, gembernat, zout en peper. Tot sausje roeren. Alles tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Oven voorverwarmen op 225°C. Croissants in 6 minuten verwarmen volgens gebruiksaanwijzing. Eieren in plakjes snijden. Croissants uit oven nemen. Overlangs halveren. Onderste helft achtereenvolgens beleggen met slablad, 3 plakjes tomaat, ¼ deel van eiplakjes, ¼ deel van tonijn en 2 olijven. ¼ Deel van sausje erover sprenkelen. Bedekken met andere helft van croissant.
4 personen
voedingswaarde : 400 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 20 minuten
gerechtsoort : lunchgerecht
bron : Tip maart 1989
dinsdag 6 maart 2018
Croissant met kaas-roerei en bacon
CROISSANT MET KAAS-ROEREI EN BACON
100 gram plakjes bacon
1 eetlepel boter of margarine
2 eieren
1 deciliter melk
1 eetlepel bloem
zout
zwarte peper
75 gram geraspte Zwitserse Gruyère
4 croissants
2 eetlepels (koffie)room
1 eetlepel fijne mosterd
(4 kerstomaatjes)
Oven voorverwarmen op 225°C. Intussen bacon in stukjes knippen of snijden. In koekenpan (met antiaanbaklaag) boter verhitten. Bacon in 5 minuten knapperig bakken. In kom met garde eieren loskloppen met melk, bloem, zout en peper. Kaas erdoor roeren. In oven croissants in 6 minuten verwarmen volgens gebruiksaanwijzing. Eimengsel over bacon schenken. Met vork snel erdoor roeren. Als eimengsel bijna gestold is, koffieroom erdoor roeren. Croissants uit oven nemen. Overlangs halveren. Onderste helft besmeren met ¼ eetlepel mosterd. Roerei erover verdelen. Bedekken met andere helft van croissant. (Garneren met kerstomaatje).
4 personen
voedingswaarde : 430 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gerechtsoort : lunchgerecht
bron : Tip maart 1989
100 gram plakjes bacon
1 eetlepel boter of margarine
2 eieren
1 deciliter melk
1 eetlepel bloem
zout
zwarte peper
75 gram geraspte Zwitserse Gruyère
4 croissants
2 eetlepels (koffie)room
1 eetlepel fijne mosterd
(4 kerstomaatjes)
Oven voorverwarmen op 225°C. Intussen bacon in stukjes knippen of snijden. In koekenpan (met antiaanbaklaag) boter verhitten. Bacon in 5 minuten knapperig bakken. In kom met garde eieren loskloppen met melk, bloem, zout en peper. Kaas erdoor roeren. In oven croissants in 6 minuten verwarmen volgens gebruiksaanwijzing. Eimengsel over bacon schenken. Met vork snel erdoor roeren. Als eimengsel bijna gestold is, koffieroom erdoor roeren. Croissants uit oven nemen. Overlangs halveren. Onderste helft besmeren met ¼ eetlepel mosterd. Roerei erover verdelen. Bedekken met andere helft van croissant. (Garneren met kerstomaatje).
4 personen
voedingswaarde : 430 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gerechtsoort : lunchgerecht
bron : Tip maart 1989
Gegrilleerde kalkoenfilet met pinda-kokossaus
GEGRILLEERDE KALKOENFILET MET PINDA-KOKOSSAUS
¼ blok santen
1 ui
1 eetlepel (sesam)olie
1 teentje knoflook
1 theelepel sambal brandal
½ theelepel laos
2 eetlepels bruine basterdsuiker
4 eetlepels pindakaas
2 kalkoenfilets (250 gram)
¼ zakje kokossliertjes (diepvries)
50 gram bananenchips
In kom met 3 ½ deciliter kokend water santen oplossen. Ui pellen en fijn snipperen. In pan ½ eetlepel olie verhitten. Ui 2 minuten zachtjes bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Erdoor roeren: sambal, laos en basterdsuiker. Nog 3 minuten bakken. Toevoegen: santen en pindakaas. Al roerende aan de kook brengen en in 5 minuten tot 2/3 laten inkoken. Laten afkoelen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Grill voorverwarmen op hoogste stand. Met kwastje kalkoenfilets en rooster bestrijken met olie. Op rooster filets leggen. In midden van grill rooster met filets met lekbak eronder in 15 minuten gaar en goudbruin grilleren. Halverwege keren. Intussen al roerend saus verwarmen. Over 2 borden filets verdelen. Over filets 2 eetlepels saus scheppen. Garneren met kokossliertjes en bananenchips.
Lekker met rijst en Chinese kool.
2 personen
voedingswaarde : 670 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 25 minuten
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Tip maart 1989
¼ blok santen
1 ui
1 eetlepel (sesam)olie
1 teentje knoflook
1 theelepel sambal brandal
½ theelepel laos
2 eetlepels bruine basterdsuiker
4 eetlepels pindakaas
2 kalkoenfilets (250 gram)
¼ zakje kokossliertjes (diepvries)
50 gram bananenchips
In kom met 3 ½ deciliter kokend water santen oplossen. Ui pellen en fijn snipperen. In pan ½ eetlepel olie verhitten. Ui 2 minuten zachtjes bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Erdoor roeren: sambal, laos en basterdsuiker. Nog 3 minuten bakken. Toevoegen: santen en pindakaas. Al roerende aan de kook brengen en in 5 minuten tot 2/3 laten inkoken. Laten afkoelen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Grill voorverwarmen op hoogste stand. Met kwastje kalkoenfilets en rooster bestrijken met olie. Op rooster filets leggen. In midden van grill rooster met filets met lekbak eronder in 15 minuten gaar en goudbruin grilleren. Halverwege keren. Intussen al roerend saus verwarmen. Over 2 borden filets verdelen. Over filets 2 eetlepels saus scheppen. Garneren met kokossliertjes en bananenchips.
Lekker met rijst en Chinese kool.
2 personen
voedingswaarde : 670 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 25 minuten
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Tip maart 1989
Kalkoenfilet met tomatensaus en geitenkaas
KALKOENFILET MET TOMATENSAUS EN GEITENKAAS
1 sjalotje
40 gram boter of margarine
500 gram gezeefde tomaten
1 theelepel oregano
½ theelepel suiker
zout
peper
4 kalkoenfilets (500 gram)
100 gram Riblaire (geitenkaas)
Sjalotje pellen en fijn snipperen. In pan ½ eetlepel boter verhitten. Sjalotje 5 minuten zachtjes bakken. Toevoegen: gezeefde tomaten, oregano, suiker, zout en peper. Met deksel schuin op pan 15 minuten heel zachtjes laten koken. Af en toe roeren. Laten afkoelen en tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Kalkoenfilets inwrijven met zout en peper. In koekenpan rest van boter verhitten. Filets in 10 minuten goudbruin en bijna gaar bakken. Halverwege keren. Intussen grill voorverwarmen op hoogste stand. Geitenkaas in 8 dunne plakjes snijden. Al roerend saus verwarmen. Op platte ovenvaste schaal filets rangschikken. Op elke filet 2 eetlepels saus scheppen. Op elke filet op saus 2 plakjes geitenkaas leggen. Schaal vlak onder grill schuiven. In 3 minuten geitenkaas lichtbruin grilleren. In sauskom rest van saus scheppen. Apart erbij geven.
Lekker met lintmacaroni en spinazie.
4 personen
voedingswaarde : 290 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 25 / 25 minuten
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Tip maart 1989
1 sjalotje
40 gram boter of margarine
500 gram gezeefde tomaten
1 theelepel oregano
½ theelepel suiker
zout
peper
4 kalkoenfilets (500 gram)
100 gram Riblaire (geitenkaas)
Sjalotje pellen en fijn snipperen. In pan ½ eetlepel boter verhitten. Sjalotje 5 minuten zachtjes bakken. Toevoegen: gezeefde tomaten, oregano, suiker, zout en peper. Met deksel schuin op pan 15 minuten heel zachtjes laten koken. Af en toe roeren. Laten afkoelen en tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Kalkoenfilets inwrijven met zout en peper. In koekenpan rest van boter verhitten. Filets in 10 minuten goudbruin en bijna gaar bakken. Halverwege keren. Intussen grill voorverwarmen op hoogste stand. Geitenkaas in 8 dunne plakjes snijden. Al roerend saus verwarmen. Op platte ovenvaste schaal filets rangschikken. Op elke filet 2 eetlepels saus scheppen. Op elke filet op saus 2 plakjes geitenkaas leggen. Schaal vlak onder grill schuiven. In 3 minuten geitenkaas lichtbruin grilleren. In sauskom rest van saus scheppen. Apart erbij geven.
Lekker met lintmacaroni en spinazie.
4 personen
voedingswaarde : 290 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 25 / 25 minuten
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Tip maart 1989
Abonneren op:
Posts (Atom)