zaterdag 17 februari 2018

Stofoe okro (Suriname)

STOFOE OKRO (GESTOOFDE OKERS)

20 malse okertjes
250 gram zoutvlees
50 gram boter of margarine
½ ui
1 tomaat
1 bouillonblokje
1 eetlepel citroensap of azijn
zwarte peper


De okers moeten mals zijn. Controleer dit door te kijken of het puntje er gemakkelijk afbreekt. Breekt het puntje niet, buigt het alleen maar mee, dan is de oker taai, dus ongeschikt.
Was de okers en snijd het puntje en het bodempje eraf. Snijd ze in ringen van 1½ centimeter.
Kook het zoutvlees 15 - 20 minuten uit en snijd het in stukken. Laat de margarine heet worden en bak de stukjes zoutvlees.
Voeg de fijngesneden ui en tomaat toe en stoof het geheel tot de ui glazig ziet (5 - 10 minuten). Voeg het bouillonblokje en de gesneden okertjes toe en stoof nog eens 15 - 20 minuten. Maak op smaak af met citroensap of azijn en zwarte peper.

4 personen

gebied : Suriname
gerechtsoort : groentegerecht

bron : Surinaams koken / Ilse Marie Dorff