donderdag 22 september 2016

Kaukasische platte broden van de barbecue (Oekraïne)

KAUKASISCHE PLATTE BRODEN VAN DE BARBECUE

2 teentjes knoflook, geplet
200 gram suluguni of haloumi, in (niet te kleine) stukjes gesneden
50 gram verse koriander (steeltjes en blaadjes)
50 gram peterselie (steeltjes en blaadjes)
1½ lavash (plat brood van 30 bij 50 centimeter) of 6 bloemtortilla’s
50 gram boter, gesmolten, of 50 milliliter zonnebloemolie


Verwerk de knoflook met de kaas en de kruiden in de keukenmachine of de blender tot een pasta. Snijd het hele platte brood in vieren en snijd het halve door, zodat u zes even grote stukken plat brood krijgt. Verdeel de vulling over de stukken brood of de tortilla’s. Rol ze op tot pakketjes. Bestrijk de pakketjes met de gesmolten boter en wikkel ze stuk voor stuk in folie. Leg ze op de barbecue en verwarm ze circa 10 minuten, tot de kaas is gesmolten. Of: bestrijk de pakketjes met zonnebloemolie en rooster ze 3 minuten per kant in een grillpan op hoog vuur of onder de roodgloeiende grill. Geef deze hapjes bijvoorbeeld bij meerval van de barbecue.

6 personen

gebied : Oekraïne
gerechtsoort : brood

bron : Mamoesjka : Verrassende en inspirerende recepten uit Oekraïne / Olia Hercules