VOLKORENBROOD MET BROCCOLI EN GARNALEN
150 gram broccoli, in roosjes van 1½ centimeter
1 eetlepel dikke mayonaise
1 eetlepel Griekse yoghurt
1 centimeter gemberwortel, fijngeraspt
4 sneden allinson volkorenbrood
2 eetlepels gezouten boter
80 gram Hollandse garnalen
1 kleine gekookte rode biet, geschild, in blokjes van ½ centimeter
Blancheer de broccoliroosjes 2 minuten in kokend water met zout. Giet af door een zeef en spoel koud onder de kraan. Laat de broccoli goed uitlekken en dep droog met keukenpapier. Meng de mayonaise, yoghurt en gember en voeg een klein beetje zout en peper toe. Vouw een puntzakje van een stuk bakpapier en vul het met de gembermayonaise. Bestrijk de volkorenboterhammen ruim met gezouten boter. Verdeel hierover de broccoliroosjes en de garnalen. Bestrooi met de blokjes biet. Knip een klein puntje van het spuitzakje mayonaise, maak een streepjes patroon over de boterhammen en serveer.
4 stuks
voedingswaarde : 210 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gebied : Scandinavië
gerechtsoort : smörrebröd
bron : Delicious. april 2013
dinsdag 23 april 2013
Tijgerbrood met kruidenroomkaas en tuinerwten (Scandinavië)
TIJGERBROOD MET KRUIDENROOMKAAS EN TUINERWTEN
100 gram roomkaas
1 eetlepel fijngehakte bieslook
1 eetlepel fijngehakte bladpeterselie + paar blaadjes voor de garnering
2 eetlepels fijngehakte verse munt + paar blaadjes voor de garnering
100 gram diepvries tuinerwten, ontdooid
1 eetlepel extra vierge olijfolie
1 theelepel citroensap + 1 theelepel citroenrasp van 1 (bio)citroen
1 theelepel honing
4 dikke sneden tijgerbrood
50 gram Hollandse groentenchips
Meng de roomkaas in een kom goed met de bieslook, peterselie en de helft van de munt. Meng in een andere kom de tuinerwten met de olie, citroensap en -rasp, de honing en de rest van de munt. Breng de salade op smaak met zout en peper.
Beleg de boterhammen royaal met de kruidenroomkaas en lepel hierop de salade van tuinerwten. Bestrooi de boterhammen met de groentenchips en garneer met een blaadje munt en peterselie.
4 stuks
voedingswaarde : 285 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gebied : Scandinavië
gerechtsoort : smörrebröd
bron : Delicious. april 2013
100 gram roomkaas
1 eetlepel fijngehakte bieslook
1 eetlepel fijngehakte bladpeterselie + paar blaadjes voor de garnering
2 eetlepels fijngehakte verse munt + paar blaadjes voor de garnering
100 gram diepvries tuinerwten, ontdooid
1 eetlepel extra vierge olijfolie
1 theelepel citroensap + 1 theelepel citroenrasp van 1 (bio)citroen
1 theelepel honing
4 dikke sneden tijgerbrood
50 gram Hollandse groentenchips
Meng de roomkaas in een kom goed met de bieslook, peterselie en de helft van de munt. Meng in een andere kom de tuinerwten met de olie, citroensap en -rasp, de honing en de rest van de munt. Breng de salade op smaak met zout en peper.
Beleg de boterhammen royaal met de kruidenroomkaas en lepel hierop de salade van tuinerwten. Bestrooi de boterhammen met de groentenchips en garneer met een blaadje munt en peterselie.
4 stuks
voedingswaarde : 285 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gebied : Scandinavië
gerechtsoort : smörrebröd
bron : Delicious. april 2013
Sinaasappelcouscous met broccoli en lavendel
SINAASAPPELCOUSCOUS MET BROCCOLI EN LAVENDEL
200 gram couscous
4 eetlepels extra vergine olijfolie
2 (bio)sinaasappels
1 theelepel gedroogde lavendelbloempjes
2 eetlepels fijngesneden tijm
4 eetlepel bladpeterselie
1 eetlepel balsamicoazijn
250 gram broccoli, in roosjes, geblancheerd en koud afgespoeld
Schep de couscous in een kom om met 1 eetlepel van de olie en 185 milliliter kokendheet water. Laat het afgedekt 5 minuten wellen. Rasp het oranje deel van de schil van 1 sinaasappel af en pers het sap uit beide vruchten. Schep het sinaasappelrasp en -sap met de lavendelbloemetjes, tijm, peterselie, balsamicoazijn, de rest van de olie en wat zout en peper door de couscous. Schep de broccoliroosjes erdoor en serveer met Dorade met knoflookboter en Provençaalse gremolata.
4 - 6 personen
voedingswaarde : 240 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Delicious. april 2013
200 gram couscous
4 eetlepels extra vergine olijfolie
2 (bio)sinaasappels
1 theelepel gedroogde lavendelbloempjes
2 eetlepels fijngesneden tijm
4 eetlepel bladpeterselie
1 eetlepel balsamicoazijn
250 gram broccoli, in roosjes, geblancheerd en koud afgespoeld
Schep de couscous in een kom om met 1 eetlepel van de olie en 185 milliliter kokendheet water. Laat het afgedekt 5 minuten wellen. Rasp het oranje deel van de schil van 1 sinaasappel af en pers het sap uit beide vruchten. Schep het sinaasappelrasp en -sap met de lavendelbloemetjes, tijm, peterselie, balsamicoazijn, de rest van de olie en wat zout en peper door de couscous. Schep de broccoliroosjes erdoor en serveer met Dorade met knoflookboter en Provençaalse gremolata.
4 - 6 personen
voedingswaarde : 240 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Delicious. april 2013
Dorade met knoflookboter en Provençaalse gremolata (Provence, Frankrijk)
DORADE MET KNOFLOOKBOTER EN PROVENÇAALSE GREMOLATA
125 gram zachte ongezouten boter
6 tenen knoflook, fijngesneden
40 gram bladpeterselie, fijngesneden
rasp van 1 (bio)citroen
rasp van 1 (bio)sinaasappel
½ theelepel gedroogde lavendelbloemen
4 ontvelde witvisfilets, bijvoorbeeld dorade, à 180 gram
1 theelepel Provençaalse kruiden
1 eetlepel olijfolie
Mix de boter met 4 tenen knoflook en een kwart van de peterselie in een kleine keukenmachine of prak alles door elkaar. Verwarm de oven voor op 180°C. bekleed een bakplaat met papier. Meng de rest van de peterselie met het citrusrasp en de lavendelbloemetjes en zet deze gremolata weg. Bestrooi de visfilets met zout en peper en leg ze op de geprepareerde bakplaat. Strooi de Provençaalse kruiden erover en sprenkel de olijfolie erover. Bak de vis 10 minuten of tot ze net gaar zijn. Schep de vis op borden en verdeel de knoflookboter erover. Strooi de gremolata erover en serveer met Sinaasappelcouscous met broccoli en lavendel.
4 personen
voedingswaarde : 425 kcal p.p.
bereidings- / oventijd : 15 / 10 minuten
gebied : Provence, Frankrijk
gerechtsoort : visgerecht
bron : Delicious. april 2013
125 gram zachte ongezouten boter
6 tenen knoflook, fijngesneden
40 gram bladpeterselie, fijngesneden
rasp van 1 (bio)citroen
rasp van 1 (bio)sinaasappel
½ theelepel gedroogde lavendelbloemen
4 ontvelde witvisfilets, bijvoorbeeld dorade, à 180 gram
1 theelepel Provençaalse kruiden
1 eetlepel olijfolie
Mix de boter met 4 tenen knoflook en een kwart van de peterselie in een kleine keukenmachine of prak alles door elkaar. Verwarm de oven voor op 180°C. bekleed een bakplaat met papier. Meng de rest van de peterselie met het citrusrasp en de lavendelbloemetjes en zet deze gremolata weg. Bestrooi de visfilets met zout en peper en leg ze op de geprepareerde bakplaat. Strooi de Provençaalse kruiden erover en sprenkel de olijfolie erover. Bak de vis 10 minuten of tot ze net gaar zijn. Schep de vis op borden en verdeel de knoflookboter erover. Strooi de gremolata erover en serveer met Sinaasappelcouscous met broccoli en lavendel.
4 personen
voedingswaarde : 425 kcal p.p.
bereidings- / oventijd : 15 / 10 minuten
gebied : Provence, Frankrijk
gerechtsoort : visgerecht
bron : Delicious. april 2013
Abonneren op:
Posts (Atom)