dinsdag 23 april 2013

Dorade met knoflookboter en Provençaalse gremolata (Provence, Frankrijk)

DORADE MET KNOFLOOKBOTER EN PROVENÇAALSE GREMOLATA

125 gram zachte ongezouten boter
6 tenen knoflook, fijngesneden
40 gram bladpeterselie, fijngesneden
rasp van 1 (bio)citroen
rasp van 1 (bio)sinaasappel
½ theelepel gedroogde lavendelbloemen
4 ontvelde witvisfilets, bijvoorbeeld dorade, à 180 gram
1 theelepel Provençaalse kruiden
1 eetlepel olijfolie


Mix de boter met 4 tenen knoflook en een kwart van de peterselie in een kleine keukenmachine of prak alles door elkaar. Verwarm de oven voor op 180°C. bekleed een bakplaat met papier. Meng de rest van de peterselie met het citrusrasp en de lavendelbloemetjes en zet deze gremolata weg. Bestrooi de visfilets met zout en peper en leg ze op de geprepareerde bakplaat. Strooi de Provençaalse kruiden erover en sprenkel de olijfolie erover. Bak de vis 10 minuten of tot ze net gaar zijn. Schep de vis op borden en verdeel de knoflookboter erover. Strooi de gremolata erover en serveer met Sinaasappelcouscous met broccoli en lavendel.

4 personen

voedingswaarde : 425 kcal p.p.
bereidings- / oventijd : 15 / 10 minuten

gebied : Provence, Frankrijk
gerechtsoort : visgerecht

bron : Delicious. april 2013

Geen opmerkingen: