dinsdag 23 april 2013

Sinaasappelcouscous met broccoli en lavendel

SINAASAPPELCOUSCOUS MET BROCCOLI EN LAVENDEL

200 gram couscous
4 eetlepels extra vergine olijfolie
2 (bio)sinaasappels
1 theelepel gedroogde lavendelbloempjes
2 eetlepels fijngesneden tijm
4 eetlepel bladpeterselie
1 eetlepel balsamicoazijn
250 gram broccoli, in roosjes, geblancheerd en koud afgespoeld


Schep de couscous in een kom om met 1 eetlepel van de olie en 185 milliliter kokendheet water. Laat het afgedekt 5 minuten wellen. Rasp het oranje deel van de schil van 1 sinaasappel af en pers het sap uit beide vruchten. Schep het sinaasappelrasp en -sap met de lavendelbloemetjes, tijm, peterselie, balsamicoazijn, de rest van de olie en wat zout en peper door de couscous. Schep de broccoliroosjes erdoor en serveer met Dorade met knoflookboter en Provençaalse gremolata.

4 - 6 personen

voedingswaarde : 240 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : bijgerecht

bron : Delicious. april 2013

Geen opmerkingen: