woensdag 17 oktober 2018

Courgettes met champignons en tomaat (Oosten)

COURGETTES MET CHAMPIGNONS EN TOMAAT

2 middelgrote, niet te lange courgettes
6 eetlepels olie
½ fijngehakt uitje
100 gram champignons
2 gepelde tomaten zonder zaad
1 teentje knoflook uit de knijper
mespunt tijm
mespunt kerrie
mespunt paprikapoeder
aroma
peper
zout
50 gram geraspte oude kaas


Was en droog de courgettes. Snijd de groente overlangs doormidden. Neem het vruchtvlees voorzichtig uit de schil en snijd dit in kleine stukken. Verwarm de helft van de olie, fruit daarin de ui glazig. Snijd de champignons overlangs in dunne plakken. Smoor deze met de stukjes courgette bij de ui gaar. Schep de tomaat in de pan. Schuif het rooster in het midden van de oven, verwarm deze voor op 240°C.
Voeg de knoflook toe met tijm, kerrie, paprika, aroma, peper en zout naar smaak. Verdeel het mengsel over de courgettes, zet deze in de ovenschaal en strooi er kaas over. Giet de rest van de olie in de schaal en kokend water tot 1 vingerbreedte boven de bodem. Zet de courgettes in de oven gedurende 15 - 20 minuten.

4 personen

bereidings- / oventijd : 20 / 15 - 20 minuten

gebied : Oosten
gerechtsoort : groentegerecht

bron : De Oosterse keuken / Corri H. van Donselaar - Dijksterhuis