SCHNITZELROLLETJES MET GEPOFTE AARDAPPEL
1 bak pofaardappels in de schil (450 gram, AH)
4 varkensschnitzels
8 plakjes rauwe ham
5 eetlepels olijfolie
1 zak groentemix met broccoli, haricots verts, asperges en basilicum (Iglo)
300 gram panklare spinazie
Aardappels in magnetron op vol vermogen (700 Watt) 10 minuten verhitten. Schnitzels halveren, ham erop leggen, oprollen en vastzetten met cocktailprikker. In koekenpan helft van olie verhitten en schnitzelrolletjes in 6 – 8 minuten rondom bruin en gaar bakken. In hapjespan of wok rest van olie verhitten en groentemix 5 minuten roerbakken. Spinazie nog 2 – 3 minuten meebakken. Aardappels opensnijden, op bord leggen en yoghurt-knoflooksaus (uit bak van aardappels) erover schenken. Schnitzelrolletjes met zout bestrooien en ernaast leggen. Groentemix erbij scheppen.
4 personen
voedingswaarde : 475 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : AllerHande mei 2003
zondag 7 mei 2023
Stoofgerecht met kip, courgette en sperziebonen
STOOFGERECHT MET KIP, COURGETTE EN SPERZIEBONEN
400 gram kipfilet
2 rode uien, in partjes
2 teentjes knoflook, in plakjes
1 courgette, in stukken
500 gram panklare sperziebonen
½ eetlepel chilipeper
1 theelepel kaneelpoeder
1 theelepel ketoembar (gemalen koriander)
250 milliliter kippenbouillon
1 – 2 eetlepels olijfolie
½ citroen, in plakken
Kipfilet in grove stukken snijden en bestrooien met zout en peper. In braadpan kip, ui, knoflook, courgette en sperziebonen door elkaar scheppen. Chilipoeder, kaneel, koriander en olie erdoor mengen. Het bouillon in pan schenken.
Deksel op pan leggen en bouillon op matig vuur tegen de kook aan brengen. Vuur laag draaien en kip in 30 minuten heel zachtjes gaarstoven. Laatste 10 minuten citroen meestoven. Op smaak brengen met zout en peper.
Serveren met couscous.
4 personen
voedingswaarde : 235 kcal p.p.
bereidingstijd : 45 minuten
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : AllerHande mei 2003
400 gram kipfilet
2 rode uien, in partjes
2 teentjes knoflook, in plakjes
1 courgette, in stukken
500 gram panklare sperziebonen
½ eetlepel chilipeper
1 theelepel kaneelpoeder
1 theelepel ketoembar (gemalen koriander)
250 milliliter kippenbouillon
1 – 2 eetlepels olijfolie
½ citroen, in plakken
Kipfilet in grove stukken snijden en bestrooien met zout en peper. In braadpan kip, ui, knoflook, courgette en sperziebonen door elkaar scheppen. Chilipoeder, kaneel, koriander en olie erdoor mengen. Het bouillon in pan schenken.
Deksel op pan leggen en bouillon op matig vuur tegen de kook aan brengen. Vuur laag draaien en kip in 30 minuten heel zachtjes gaarstoven. Laatste 10 minuten citroen meestoven. Op smaak brengen met zout en peper.
Serveren met couscous.
4 personen
voedingswaarde : 235 kcal p.p.
bereidingstijd : 45 minuten
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : AllerHande mei 2003
Kropsla met eierdressing
KROPSLA MET EIERDRESSING
3 eieren
1 kropsla
2 takjes peterselie
1 deciliter olijfolie (extra vierge)
2 eetlepels dragonazijn
zout
versgemalen peper
Eieren in 10 minuten hard koken. Sla wassen en (in slacentrifuge) droogmaken. Bladeren in stukjes scheuren. Peterselie fijnknippen. Eieren laten schrikken, pellen, halveren en dooiers eruit nemen.
Boven slaschaal eierdooiers door zeef wrijven. Al kloppend scheutje voor scheutje olijfolie en azijn toevoegen, blijven kloppen tot mooi gebonden dressing. Peterselie erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Eiwitten heel fijn hakken. Sla luchtig door dressing scheppen. Eiwit erover strooien.
4 personen
voedingswaarde : 285 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : bijgerecht
bron : AllerHande mei 2002
3 eieren
1 kropsla
2 takjes peterselie
1 deciliter olijfolie (extra vierge)
2 eetlepels dragonazijn
zout
versgemalen peper
Eieren in 10 minuten hard koken. Sla wassen en (in slacentrifuge) droogmaken. Bladeren in stukjes scheuren. Peterselie fijnknippen. Eieren laten schrikken, pellen, halveren en dooiers eruit nemen.
Boven slaschaal eierdooiers door zeef wrijven. Al kloppend scheutje voor scheutje olijfolie en azijn toevoegen, blijven kloppen tot mooi gebonden dressing. Peterselie erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Eiwitten heel fijn hakken. Sla luchtig door dressing scheppen. Eiwit erover strooien.
4 personen
voedingswaarde : 285 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : bijgerecht
bron : AllerHande mei 2002
Abonneren op:
Posts (Atom)