TOSTI MET HAZELNOOTCRÈME EN BANAAN
2 sneetjes wit (casino)brood
1 ½ eetlepel hazelnootcrème
1 eetlepel geraspte kokos
½ banaan
Sneetjes brood dik besmeren met hazelnootcrème. Kokos over 1 sneetje strooien. Banaan in dunne plakjes snijden. Op kokos rangschikken. Afdekken met andere sneetje brood. Dubbele boterham in tosti-ijzer doen en in 5 minuten goudbruin en heet laten worden.
1 persoon
voedingswaarde : 395 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gerechtsoort : lunchgerecht
bron : AllerHande juni 1989
zondag 16 juni 2024
Heldere aardbeienpudding
HELDERE AARDBEIENPUDDING
7½ blaadje witte gelatine
½ liter appelsap
5 eetlepels aardbeienlimonadesiroop
500 gram aardbeien
(slagroom uit een spuitbus)
In een kom met ruim koud water gelatineblaadjes één voor één onderdompelen en 10 minuten laten weken. In een kom 4½ deciliter appelsap en aardbeienlimonadesiroop door elkaar roeren. In een steelpan ½ deciliter appelsap tegen de kook aanbrengen. Pan van vuur nemen. Gelatine uit water nemen en goed uitknijpen. Al roerende gelatineblaadjes aan hete appelsap toevoegen. Blijven roeren tot gelatine is opgelost.
Warme gelatinemengsel door appelsapmengsel in kom roeren. Laat dit mengsel 30 minuten staan tot het e dikte van ongeklopt eiwit krijgt. Af en toe roeren. Intussen aardbeien wassen en kroontjes verwijderen. 6 Aardbeien achterhouden voor garnering, rest in stukjes snijden.
Als gelei dik genoeg is, aardbeien erdoor scheppen. Puddingvorm met inhoud van 1 liter omspoelen met koud water en aardbeienmengsel erin schenken. In koelkast aardbeienpudding in 3 uur stijf laten worden.
Rand van pudding voorzichtig losmaken. Puddingvorm 5 seconden in een bak met heet water zetten. Platte schaal omspoelen met koud water. Op puddingvorm leggen. Samen keren, even flink schudden en pudding op schaal laten glijden. Rest van aardbeien halveren en hiermee pudding garneren. Eventueel toefjes slagroom erop spuiten.
4 personen
voedingswaarde : 135 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 45 / 5 minuten
gerechtsoort : nagerecht
bron : AllerHande juni 1989
7½ blaadje witte gelatine
½ liter appelsap
5 eetlepels aardbeienlimonadesiroop
500 gram aardbeien
(slagroom uit een spuitbus)
In een kom met ruim koud water gelatineblaadjes één voor één onderdompelen en 10 minuten laten weken. In een kom 4½ deciliter appelsap en aardbeienlimonadesiroop door elkaar roeren. In een steelpan ½ deciliter appelsap tegen de kook aanbrengen. Pan van vuur nemen. Gelatine uit water nemen en goed uitknijpen. Al roerende gelatineblaadjes aan hete appelsap toevoegen. Blijven roeren tot gelatine is opgelost.
Warme gelatinemengsel door appelsapmengsel in kom roeren. Laat dit mengsel 30 minuten staan tot het e dikte van ongeklopt eiwit krijgt. Af en toe roeren. Intussen aardbeien wassen en kroontjes verwijderen. 6 Aardbeien achterhouden voor garnering, rest in stukjes snijden.
Als gelei dik genoeg is, aardbeien erdoor scheppen. Puddingvorm met inhoud van 1 liter omspoelen met koud water en aardbeienmengsel erin schenken. In koelkast aardbeienpudding in 3 uur stijf laten worden.
Rand van pudding voorzichtig losmaken. Puddingvorm 5 seconden in een bak met heet water zetten. Platte schaal omspoelen met koud water. Op puddingvorm leggen. Samen keren, even flink schudden en pudding op schaal laten glijden. Rest van aardbeien halveren en hiermee pudding garneren. Eventueel toefjes slagroom erop spuiten.
4 personen
voedingswaarde : 135 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 45 / 5 minuten
gerechtsoort : nagerecht
bron : AllerHande juni 1989
Abonneren op:
Posts (Atom)