woensdag 12 juli 2023

Zoetzure Papaja (Maleisië)

ZOETZURE PAPAJA

1 halfrijpe papaja (750 gram)
100 milliliter witte azijn
3 eetlepels suiker
½ theelepel zout
5 kleine pepertjes, heel


Schil de papaja, snijd hem doormidden en verwijder de zaadjes. In zeer dunne plakjes snijden. Was en droog de plakjes. Breng azijn, suiker en zout aan de kook. Haal van het vuur en laat afkoelen. Meng dit mengsel goed met de pepers en papaja. Een nachtje laten staan. In een gesloten bakje en koel bewaard een maand houdbaar.

4 - 6 personen

gebied : Maleisië
gerechtsoort : bijgerecht

bron : Maleisië : Oorspronkelijke recepten uit de smeltkroes van Azië / Recepten van de koks van het Bon Ton Restaurant, Kuala Lumpur en Jonkers Restaurant, Malakka, gefotografeerd door Luca Invernizzi Tettoni

Komkommer-ananassambal (Maleisië)

KOMKOMMER-ANANASSAMBAL

1 middelgrote komkommer, zonderzaadjes, in blokjes gesneden
½ ananas, geschild en gesneden
1 rode peper, fijngesneden
1 middelgrote rode ui, geschild en gesneden
½ theelepel zout
2 eetlepels suiker
3 eetlepels limoensap


Meng de ingrediënten goed in een kom.

4 - 6 personen

gebied : Maleisië
gerechtsoort : saus

bron : Maleisië : Oorspronkelijke recepten uit de smeltkroes van Azië / Recepten van de koks van het Bon Ton Restaurant, Kuala Lumpur en Jonkers Restaurant, Malakka, gefotografeerd door Luca Invernizzi Tettoni

Sambal Belacan (Maleisië)

SAMBAL BELACAN (BASISSAMBAL)

12 grote rode pepers, grofgehakt
2 eetlepels gedroogde garnalenpasta, geroosterd
150 milliliter water
4 eetlepels limoensap


Meng de pepers en garnalenpasta met het water. Op smaak brengen met limoensap.

4 - 6 personen

gebied : Maleisië
gerechtsoort : saus

bron : Maleisië : Oorspronkelijke recepten uit de smeltkroes van Azië / Recepten van de koks van het Bon Ton Restaurant, Kuala Lumpur en Jonkers Restaurant, Malakka, gefotografeerd door Luca Invernizzi Tettoni