MIXED VEGETABLES AND CASHEW NUTS (GEMENGDE GROENTESCHOTEL MET CASHEWNOTEN)
200 gram sugar snaps
150 gram maiskorrels
2 teentjes knoflook
1 stukje verse gember van 4 centimeter
2 theelepels olie
400 gram roerbakgroentemix
2 eetlepels slagroom
½ theelepel cayennepeper
125 gram cashewnoten
Sugar snaps schoonmaken en wassen. Mais laten uitlekken. Knoflook pellen en fijn snipperen. Gember schillen en fijn snipperen.
In wok olie verhitten. Knoflook en gember 1 minuut zachtjes fruiten. Roerbakmix, sugar snaps en mais toevoegen en 3 minuten al omscheppend bakken. 2 Deciliter water toevoegen en groenten 10 minuten laten koken tot water verdampt is, af en toe omscheppen. Slagroom en cayennepeper erdoor roeren.
Intussen in droge koekenpan noten roosteren. Groenten in lage schaal scheppen. Cashewnoten erover strooien.
Serveren met (noten)brood.
4 personen
voedingswaarde : 285 kcal p.p.
bereidingstijd : 35 minuten
gebied : Greenwich Village, New York, Verenigde Staten
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Allerhande januari 1998
zaterdag 19 januari 2019
Two-Color Cabbage Salad (SoHo, New York, Verenigde Staten)
TWO-COLOR CABBAGE SALAD (TWEEKLEUREN KOOLSALADE)
1 deciliter olie
3 eetlepels appelsap
3 eetlepels azijn
2 eetlepels suiker
zout
peper
300 gram panklare rode kool
300 gram panklare groene kool
1 eetlepel sesamzaad
½ zakje verse koriander (à 15 gram)
In steelpan olie, appelsap, azijn en suiker aan de kook brengen. ½ Minuut laten koken tot suiker is opgelost. Op smaak brengen met zout en peper. In schaal kool door elkaar mengen. Hete dressing over kool schenken en door elkaar scheppen. Tot gebruik in koelkast bewaren.
In koekenpan met antiaanbaklaag sesamzaadjes in 3 minuten lichtbruin roosteren. Koriander boven koolsalade fijnknippen en omscheppen. Sesamzaadjes erover strooien.
Serveren met gegrilde kip.
4 personen
voedingswaarde : 275 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 5 minuten
gebied : SoHo, New York, Verenigde Staten
gerechtsoort : salade
bron : Allerhande januari 1998
1 deciliter olie
3 eetlepels appelsap
3 eetlepels azijn
2 eetlepels suiker
zout
peper
300 gram panklare rode kool
300 gram panklare groene kool
1 eetlepel sesamzaad
½ zakje verse koriander (à 15 gram)
In steelpan olie, appelsap, azijn en suiker aan de kook brengen. ½ Minuut laten koken tot suiker is opgelost. Op smaak brengen met zout en peper. In schaal kool door elkaar mengen. Hete dressing over kool schenken en door elkaar scheppen. Tot gebruik in koelkast bewaren.
In koekenpan met antiaanbaklaag sesamzaadjes in 3 minuten lichtbruin roosteren. Koriander boven koolsalade fijnknippen en omscheppen. Sesamzaadjes erover strooien.
Serveren met gegrilde kip.
4 personen
voedingswaarde : 275 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 5 minuten
gebied : SoHo, New York, Verenigde Staten
gerechtsoort : salade
bron : Allerhande januari 1998
Aardappeltaartje met tofu en pesto
AARDAPPELTAARTJE MET TOFU EN PESTO
4 middelgrote vastkokende aardappels
200 gram tofu
3 eetlepels groene pesto
100 gram verse spinazie
4 gedroogde tomaten op olie
(versgemalen) peper
1 bolletje mozzarella
3 eetlepels (olijf)olie
(½ eetlepel olie om in te vetten)
Oven voorverwarmen op 225°C. Aardappels schillen en in lengte in flinterdunne plakjes schaven. 4 Lage eenpersoons quichevormpjes met een doorsnede van 15 centimeter invetten met olie. Bodem bedekken met helft van aardappelschijfjes. Schijfjes als bloemblaadjes in vorm leggen. Punten mogen aan buitenkant over schaaltje hangen.
Tofu mengen met 2 eetlepels pesto en verdelen over aardappelschijfjes. Spinazie wassen, goed laten uitlekken en over tofu verdelen. Gedroogde tomaten in heel kleine stukjes snijden en over spinazie verdelen. Bestrooien met peper.
Mozzarella in dunne plakjes snijden en op spinazie leggen. Geheel afdekken met rest van aardappelschijfjes (leg schijfjes weer dakpansgewijs als bloemblaadjes over elkaar). Besprenkelen met 2 eetlepels olie.
Taartjes in midden van oven in 20 à 25 minuten goudbruin en gaar bakken. Ondertussen rest van pesto met rest van olie door elkaar roeren. Taartjes voorzichtig uit vorm halen en midden op vier borden leggen. Pesto-olie eromheen sprenkelen.
Serveren met tomatensla met balsamicoazijn.
4 personen
voedingswaarde : 390 kcal p.p.
bereidingstijd : 45 minuten
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Allerhande januari 1998
4 middelgrote vastkokende aardappels
200 gram tofu
3 eetlepels groene pesto
100 gram verse spinazie
4 gedroogde tomaten op olie
(versgemalen) peper
1 bolletje mozzarella
3 eetlepels (olijf)olie
(½ eetlepel olie om in te vetten)
Oven voorverwarmen op 225°C. Aardappels schillen en in lengte in flinterdunne plakjes schaven. 4 Lage eenpersoons quichevormpjes met een doorsnede van 15 centimeter invetten met olie. Bodem bedekken met helft van aardappelschijfjes. Schijfjes als bloemblaadjes in vorm leggen. Punten mogen aan buitenkant over schaaltje hangen.
Tofu mengen met 2 eetlepels pesto en verdelen over aardappelschijfjes. Spinazie wassen, goed laten uitlekken en over tofu verdelen. Gedroogde tomaten in heel kleine stukjes snijden en over spinazie verdelen. Bestrooien met peper.
Mozzarella in dunne plakjes snijden en op spinazie leggen. Geheel afdekken met rest van aardappelschijfjes (leg schijfjes weer dakpansgewijs als bloemblaadjes over elkaar). Besprenkelen met 2 eetlepels olie.
Taartjes in midden van oven in 20 à 25 minuten goudbruin en gaar bakken. Ondertussen rest van pesto met rest van olie door elkaar roeren. Taartjes voorzichtig uit vorm halen en midden op vier borden leggen. Pesto-olie eromheen sprenkelen.
Serveren met tomatensla met balsamicoazijn.
4 personen
voedingswaarde : 390 kcal p.p.
bereidingstijd : 45 minuten
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Allerhande januari 1998
Deli Bagels with Smoked Salmon, Cream Cheese and Onions (New York, Verenigde Staten)
DELI BAGELS WITH SMOKED SALMON, CREAM CHEESE AND ONIONS (ZACHTE BROODJES MET GEROOKTE ZALM, ROOMKAAS EN UIEN)
4 bagels
1 kleine ui
150 gram gerookte-zalmfilet
150 gram verse roomkaas
4 takjes dille
Met scherp mes bagels horizontaal doorsnijden. Ui pellen en in dunne plakken snijden. Plakken in ringen verdelen. Zalm in 8 plakjes verdelen.
Bagelhelften ruim met kaas besmeren. Op onderste helft van bagel losjes 2 plakken zalm leggen. Op zalm uiringen leggen. Op ui takje dille leggen. Bovenste helft van bagel met besmeerde kant op uien leggen.
4 personen
voedingswaarde : 405 kcal p.p.
bereidingstijd : 10 minuten
gebied : New York, Verenigde Staten
gerechtsoort : lunchgerecht
bron : Allerhande januari 1998
4 bagels
1 kleine ui
150 gram gerookte-zalmfilet
150 gram verse roomkaas
4 takjes dille
Met scherp mes bagels horizontaal doorsnijden. Ui pellen en in dunne plakken snijden. Plakken in ringen verdelen. Zalm in 8 plakjes verdelen.
Bagelhelften ruim met kaas besmeren. Op onderste helft van bagel losjes 2 plakken zalm leggen. Op zalm uiringen leggen. Op ui takje dille leggen. Bovenste helft van bagel met besmeerde kant op uien leggen.
4 personen
voedingswaarde : 405 kcal p.p.
bereidingstijd : 10 minuten
gebied : New York, Verenigde Staten
gerechtsoort : lunchgerecht
bron : Allerhande januari 1998
Pastasoep met basislicumsaus
PASTASOEP MET BASILICUMSAUS
erwtensoeppakket (winterwortel, prei, knolselderij en ui, 900 gram)
1 rode paprika, in stukjes
2 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook, geperst
1 blikje tomatenpuree
3 groentebouillontabletten
150 gram schelpmacaroni
1 blikje witte bonen in tomatensaus (200 gram)
versgemalen peper
3 eetlepels pesto
Groenten uit pakket in kleine stukjes snijden. Olie verhitten. Groenten en paprika 5 minuten zachtjes bakken. Knoflook, tomatenpuree, 1 ½ liter water en bouillontabletten toevoegen. Aan de kook brengen. Macaroni toevoegen en soep 15 minuten koken. Witte bonen, zout en peper erdoor roeren en nog 3 minuten koken. Aan tafel pesto erdoor roeren.
4 personen
voedingswaarde : 320 kcal p.p.
bereidingstijd : 35 minuten
gerechtsoort : maaltijdsoep
bron : Tip Culinair januari 1994
erwtensoeppakket (winterwortel, prei, knolselderij en ui, 900 gram)
1 rode paprika, in stukjes
2 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook, geperst
1 blikje tomatenpuree
3 groentebouillontabletten
150 gram schelpmacaroni
1 blikje witte bonen in tomatensaus (200 gram)
versgemalen peper
3 eetlepels pesto
Groenten uit pakket in kleine stukjes snijden. Olie verhitten. Groenten en paprika 5 minuten zachtjes bakken. Knoflook, tomatenpuree, 1 ½ liter water en bouillontabletten toevoegen. Aan de kook brengen. Macaroni toevoegen en soep 15 minuten koken. Witte bonen, zout en peper erdoor roeren en nog 3 minuten koken. Aan tafel pesto erdoor roeren.
4 personen
voedingswaarde : 320 kcal p.p.
bereidingstijd : 35 minuten
gerechtsoort : maaltijdsoep
bron : Tip Culinair januari 1994
Japanse gemengde salade (Japan)
JAPANSE GEMENGDE SALADE
1 pakje Crabfantasy (200 gram)
1 kleine komkommer
zout
1 winterwortel (250 gram)
1 bosje radijs
1 eetlepel sesamzaad
1 teentje knoflook
2 eetlepels halfvette mayonaise
1 eetlepel Japanse sojasaus
4 eetlepels azijn
75 gram waterkers
Crabfantasy laten ontdooien. Komkommer in ragfijne reepjes raspen. In vergiet doen. Bestrooien met zout. 30 Minuten laten uitlekken. Wortel en radijsjes in ragdunne reepjes snijden of raspen. Met 2 vorken Crabfantasy uit elkaar trekken. In droge koekenpan sesamzaadjes roosteren. In vijzel fijnstampen. Knoflook erboven uitpersen. Mayonaise, sojasaus en azijn erdoor roeren. Op smaak brengen met zout. Op platte schaal waterkers, wortel, komkommer, radijs en Crabfantasy rangschikken. Vlak voor opdienen sausje erover schenken.
4 personen
voedingswaarde : 120 kcal p.p.
bereidings- / wachttijd : 15 / 30 minuten
gebied : Japan
gerechtsoort : salade
bron : Tip Culinair januari 1994
1 pakje Crabfantasy (200 gram)
1 kleine komkommer
zout
1 winterwortel (250 gram)
1 bosje radijs
1 eetlepel sesamzaad
1 teentje knoflook
2 eetlepels halfvette mayonaise
1 eetlepel Japanse sojasaus
4 eetlepels azijn
75 gram waterkers
Crabfantasy laten ontdooien. Komkommer in ragfijne reepjes raspen. In vergiet doen. Bestrooien met zout. 30 Minuten laten uitlekken. Wortel en radijsjes in ragdunne reepjes snijden of raspen. Met 2 vorken Crabfantasy uit elkaar trekken. In droge koekenpan sesamzaadjes roosteren. In vijzel fijnstampen. Knoflook erboven uitpersen. Mayonaise, sojasaus en azijn erdoor roeren. Op smaak brengen met zout. Op platte schaal waterkers, wortel, komkommer, radijs en Crabfantasy rangschikken. Vlak voor opdienen sausje erover schenken.
4 personen
voedingswaarde : 120 kcal p.p.
bereidings- / wachttijd : 15 / 30 minuten
gebied : Japan
gerechtsoort : salade
bron : Tip Culinair januari 1994
Indiase pasteitjes (India)
INDIASE PASTEITJES
200 gram aardappelen, bijna gaargekookt
1 eetlepel olie
1 ui, gesnipperd
1½ theelepel kerrie
½ courgette, ongeschild, in kleine blokjes
100 gram doperwten
zout
chilipoeder
12 vellen filodeeg
100 gram boter of margarine, gesmolten
Oven voorverwarmen op 175°C. Aardappelen in blokjes snijden. Olie verhitten, ui met kerrie 2 minuten bakken. Toevoegen: aardappel, courgette, doperwten, zout en chilipoeder, 3 minuten meebakken. Laten afkoelen. 6 Vellen deeg met boter bestrijken. Overige vellen erop leggen. Met boter bestrijken. Daarop aan rand van vel 1/6 van vulling leggen. Vellen oprollen (als loempia) en met naad naar beneden op ingevette bakplaat leggen. Met boter bestrijken. In midden van oven in 10 - 20 minuten goudbruin bakken.
6 stuks
voedingswaarde : 355 per stuk
bereidingstijd : 45 minuten
gebied : India
gerechtsoort : hartig gebak
bron : Tip Culinair januari 1994
200 gram aardappelen, bijna gaargekookt
1 eetlepel olie
1 ui, gesnipperd
1½ theelepel kerrie
½ courgette, ongeschild, in kleine blokjes
100 gram doperwten
zout
chilipoeder
12 vellen filodeeg
100 gram boter of margarine, gesmolten
Oven voorverwarmen op 175°C. Aardappelen in blokjes snijden. Olie verhitten, ui met kerrie 2 minuten bakken. Toevoegen: aardappel, courgette, doperwten, zout en chilipoeder, 3 minuten meebakken. Laten afkoelen. 6 Vellen deeg met boter bestrijken. Overige vellen erop leggen. Met boter bestrijken. Daarop aan rand van vel 1/6 van vulling leggen. Vellen oprollen (als loempia) en met naad naar beneden op ingevette bakplaat leggen. Met boter bestrijken. In midden van oven in 10 - 20 minuten goudbruin bakken.
6 stuks
voedingswaarde : 355 per stuk
bereidingstijd : 45 minuten
gebied : India
gerechtsoort : hartig gebak
bron : Tip Culinair januari 1994
Broccolitaartjes met garnalen
BROCCOLITAARTJES MET GARNALEN
1 eetlepel olie
4 lente-uitjes, in ringetjes
500 gram broccoli, de roosjes losgeplukt
4 plakjes diepvries bladerdeeg
200 gram kleine gepelde garnalen
2 eieren
¾ deciliter crème fraîche
1 eidooier, losgeklopt
zout
peper
Oven voorverwarmen op 200°C. In olie lente-ui paar minuten roerbakken. Broccoliroosjes in kokend water met zout 5 minuten blancheren. Onder koud water afspoelen en laten uitlekken. Bladerdeeg laten ontdooien. 4 Ronde taartvormpjes met een doorsnede van 10 centimeter met water omspoelen en met deeg bekleden, bodem inprikken. Lente-ui, broccoli en garnalen over bodems verdelen. Eieren en crème fraîche loskloppen met zout en peper en over vulling schenken. Deegrand met eidooier bestrijken. Taartjes in oven 25 - 30 minuten bakken, eventueel halverwege afdekken met aluminiumfolie. Taartjes uit vormpjes nemen en met peterselie garneren.
4 personen
voedingswaarde : 465 kcal p.p.
bereidingstijd : 45 minuten
gerechtsoort : hartige taart
bron : Tip Culinair januari 1994
1 eetlepel olie
4 lente-uitjes, in ringetjes
500 gram broccoli, de roosjes losgeplukt
4 plakjes diepvries bladerdeeg
200 gram kleine gepelde garnalen
2 eieren
¾ deciliter crème fraîche
1 eidooier, losgeklopt
zout
peper
Oven voorverwarmen op 200°C. In olie lente-ui paar minuten roerbakken. Broccoliroosjes in kokend water met zout 5 minuten blancheren. Onder koud water afspoelen en laten uitlekken. Bladerdeeg laten ontdooien. 4 Ronde taartvormpjes met een doorsnede van 10 centimeter met water omspoelen en met deeg bekleden, bodem inprikken. Lente-ui, broccoli en garnalen over bodems verdelen. Eieren en crème fraîche loskloppen met zout en peper en over vulling schenken. Deegrand met eidooier bestrijken. Taartjes in oven 25 - 30 minuten bakken, eventueel halverwege afdekken met aluminiumfolie. Taartjes uit vormpjes nemen en met peterselie garneren.
4 personen
voedingswaarde : 465 kcal p.p.
bereidingstijd : 45 minuten
gerechtsoort : hartige taart
bron : Tip Culinair januari 1994
Selderij-walnotensalade met gerookte makreel
SELDERIJ-WALNOTENSALADE MET GEROOKTE MAKREEL
4 eikenbladsla-bladeren
½ appel, in stukjes
25 gram blanke rozijnen
¼ knolselderij, grof geraspt
½ winterwortel, grof geraspt
½ gerookte makreel, gefileerd en in stukjes
25 gram walnoten
¾ deciliter crème fraîche
½ eetlepel citroensap
zout
peper
Slabladeren op schaal leggen. Door elkaar scheppen: appel, rozijnen, knolselderij, wortel, makreel en walnoten. Crème fraîche, citroensap, zout en peper mengen. Apart in sauskom bij salade geven.
2 personen
voedingswaarde : 485 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : maaltijdsalade
bron : Tip Culinair januari 1994
4 eikenbladsla-bladeren
½ appel, in stukjes
25 gram blanke rozijnen
¼ knolselderij, grof geraspt
½ winterwortel, grof geraspt
½ gerookte makreel, gefileerd en in stukjes
25 gram walnoten
¾ deciliter crème fraîche
½ eetlepel citroensap
zout
peper
Slabladeren op schaal leggen. Door elkaar scheppen: appel, rozijnen, knolselderij, wortel, makreel en walnoten. Crème fraîche, citroensap, zout en peper mengen. Apart in sauskom bij salade geven.
2 personen
voedingswaarde : 485 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : maaltijdsalade
bron : Tip Culinair januari 1994
Tagliatelle met gehaktsaus
TAGLIATELLE MET GEHAKTSAUS
250 gram groene tagliatelle
zout
peper
3 eetlepels olijfolie
1 ui, fijngehakt
1 teentje knoflook, geperst
250 gram kipgehakt
100 gram champignons, in plakjes
100 gram veldsla, grof gesneden
2 eetlepels pesto
4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
Tagliatelle met zout en 1 eetlepel olie volgens gebruiksaanwijzing koken. Laten uitlekken en omschudden. In 2 eetlepels olie ui en knoflook 5 minuten bakken, gehakt toevoegen en rul bakken. Champignons erbij, even meebakken. Sla en pesto toevoegen, roerbakken tot sla geslonken is. Op smaak brengen met zout en peper. Pasta en gehakt mengen. Kaas erover strooien.
Lekker met tomatensalade.
4 personen
voedingswaarde : 500 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Tip Culinair januari 1994
250 gram groene tagliatelle
zout
peper
3 eetlepels olijfolie
1 ui, fijngehakt
1 teentje knoflook, geperst
250 gram kipgehakt
100 gram champignons, in plakjes
100 gram veldsla, grof gesneden
2 eetlepels pesto
4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
Tagliatelle met zout en 1 eetlepel olie volgens gebruiksaanwijzing koken. Laten uitlekken en omschudden. In 2 eetlepels olie ui en knoflook 5 minuten bakken, gehakt toevoegen en rul bakken. Champignons erbij, even meebakken. Sla en pesto toevoegen, roerbakken tot sla geslonken is. Op smaak brengen met zout en peper. Pasta en gehakt mengen. Kaas erover strooien.
Lekker met tomatensalade.
4 personen
voedingswaarde : 500 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Tip Culinair januari 1994
Preisalade
PREISALADE
300 gram prei
zout
8 radijsjes
8 zwarte olijven zonder pit
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel wijnazijn
1 theelepel dragonmosterd
1 theelepel suiker
Maak de prei schoon en snijd hem in heel smalle ringen. Was de preiringen en kook ze 3 minuten in weinig water met zout. Laat ze in een vergiet uitlekken. Maak de radijsjes schoon en snijd ze in plakjes. Snijd de olijven in plakjes. Klop een sausje van de olie, de azijn, de mosterd, de suiker en wat zout.
Schep de prei, de radijs en de olijven door elkaar en schenk het sausje erover.
2 personen
voedingswaarde : 190 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 2 minuten
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Menu 20 januari 1994
300 gram prei
zout
8 radijsjes
8 zwarte olijven zonder pit
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel wijnazijn
1 theelepel dragonmosterd
1 theelepel suiker
Maak de prei schoon en snijd hem in heel smalle ringen. Was de preiringen en kook ze 3 minuten in weinig water met zout. Laat ze in een vergiet uitlekken. Maak de radijsjes schoon en snijd ze in plakjes. Snijd de olijven in plakjes. Klop een sausje van de olie, de azijn, de mosterd, de suiker en wat zout.
Schep de prei, de radijs en de olijven door elkaar en schenk het sausje erover.
2 personen
voedingswaarde : 190 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 2 minuten
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Menu 20 januari 1994
Saffraanrijst
SAFFRAANRIJST
1 pak wilde en witte rijst (à 250 gram)
1 zakje saffraanpoeder
1 kippenbouillontablet
versgemalen peper
Breng in een pan een ruime hoeveelheid water met het saffraanpoeder en het bouillontablet aan de kook. Voeg de rijst toe en kook hem gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Roer de rijst af en toe door.
2 personen
voedingswaarde : 455 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Menu 20 januari 1994
1 pak wilde en witte rijst (à 250 gram)
1 zakje saffraanpoeder
1 kippenbouillontablet
versgemalen peper
Breng in een pan een ruime hoeveelheid water met het saffraanpoeder en het bouillontablet aan de kook. Voeg de rijst toe en kook hem gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Roer de rijst af en toe door.
2 personen
voedingswaarde : 455 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Menu 20 januari 1994
Kabeljauw-groenteragout
KABELJAUW-GROENTERAGOUT
1 kleine venkelknol
1 vleestomaat
1 groentebouillontablet
50 gram doperwtjes
250 gram kabeljauwfilet
1 bekertje crème fraîche
allesbinder
2 eetlepels Pernod
Maak de venkel schoon en snijd hem in kleine stukjes. Bewaar het groen. Ontvel de tomaat en verwijder het vocht en de pitjes. Snijd hem in kleine stukjes. Haal de crème fraîche uit de koelkast.
Breng 3½ deciliter water met het bouillontablet aan de kook. Voeg de venkel, de doperwtjes en de kabeljauw toe en kook de vis in 5 minuten zachtjes gaar. Schep de groenten en de vis uit de pan. Meet 2 deciliter bouillon af. Breng de bouillon met de crème fraîche al roerende aan de kook. Bind de saus met allesbinder. Roer de vis, de venkel, de doperwtjes, de tomaat en de Pernod erdoor. Schep de ragout in een schaal en garneer met venkelgroen.
Lekker met saffraanrijst en veldsla.
2 personen
voedingswaarde : 400 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 10 minuten
gerechtsoort : visgerecht
bron : Menu 20 januari 1994
1 kleine venkelknol
1 vleestomaat
1 groentebouillontablet
50 gram doperwtjes
250 gram kabeljauwfilet
1 bekertje crème fraîche
allesbinder
2 eetlepels Pernod
Maak de venkel schoon en snijd hem in kleine stukjes. Bewaar het groen. Ontvel de tomaat en verwijder het vocht en de pitjes. Snijd hem in kleine stukjes. Haal de crème fraîche uit de koelkast.
Breng 3½ deciliter water met het bouillontablet aan de kook. Voeg de venkel, de doperwtjes en de kabeljauw toe en kook de vis in 5 minuten zachtjes gaar. Schep de groenten en de vis uit de pan. Meet 2 deciliter bouillon af. Breng de bouillon met de crème fraîche al roerende aan de kook. Bind de saus met allesbinder. Roer de vis, de venkel, de doperwtjes, de tomaat en de Pernod erdoor. Schep de ragout in een schaal en garneer met venkelgroen.
Lekker met saffraanrijst en veldsla.
2 personen
voedingswaarde : 400 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 10 minuten
gerechtsoort : visgerecht
bron : Menu 20 januari 1994
Slasoep
SLASOEP
1 kropsla
2 eetlepels boter
2 eetlepels bloem
1 groentebouillontablet
3 eetlepels crème fraîche
peper
nootmuskaat
3 eetlepels croutons
Snijd de sla in grove repen. Breng, al roerende, 4 deciliter water met de boter, de bloem en het bouillontablet aan de kook. Voeg de slarepen toe en kook ze 2 minuten. Schep de sla met een schuimspaan uit de soep en pureer ze in de keukenmachine. Voeg de soep en de crème fraîche toe en pureer alles tot een glad mengsel. Doe de soep terug in de pan en warm hem nog even door. Breng de soep op smaak met peper en nootmuskaat. Schep hem in 2 borden en strooi de croutons erover.
2 personen
voedingswaarde : 250 kcal p.p.
bereidingstijd : 10 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Menu 20 januari 1994
1 kropsla
2 eetlepels boter
2 eetlepels bloem
1 groentebouillontablet
3 eetlepels crème fraîche
peper
nootmuskaat
3 eetlepels croutons
Snijd de sla in grove repen. Breng, al roerende, 4 deciliter water met de boter, de bloem en het bouillontablet aan de kook. Voeg de slarepen toe en kook ze 2 minuten. Schep de sla met een schuimspaan uit de soep en pureer ze in de keukenmachine. Voeg de soep en de crème fraîche toe en pureer alles tot een glad mengsel. Doe de soep terug in de pan en warm hem nog even door. Breng de soep op smaak met peper en nootmuskaat. Schep hem in 2 borden en strooi de croutons erover.
2 personen
voedingswaarde : 250 kcal p.p.
bereidingstijd : 10 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Menu 20 januari 1994
Abonneren op:
Posts (Atom)