zaterdag 19 januari 2019

Japanse gemengde salade (Japan)

JAPANSE GEMENGDE SALADE

1 pakje Crabfantasy (200 gram)
1 kleine komkommer
zout
1 winterwortel (250 gram)
1 bosje radijs
1 eetlepel sesamzaad
1 teentje knoflook
2 eetlepels halfvette mayonaise
1 eetlepel Japanse sojasaus
4 eetlepels azijn
75 gram waterkers


Crabfantasy laten ontdooien. Komkommer in ragfijne reepjes raspen. In vergiet doen. Bestrooien met zout. 30 Minuten laten uitlekken. Wortel en radijsjes in ragdunne reepjes snijden of raspen. Met 2 vorken Crabfantasy uit elkaar trekken. In droge koekenpan sesamzaadjes roosteren. In vijzel fijnstampen. Knoflook erboven uitpersen. Mayonaise, sojasaus en azijn erdoor roeren. Op smaak brengen met zout. Op platte schaal waterkers, wortel, komkommer, radijs en Crabfantasy rangschikken. Vlak voor opdienen sausje erover schenken.

4 personen

voedingswaarde : 120 kcal p.p.
bereidings- / wachttijd : 15 / 30 minuten

gebied : Japan
gerechtsoort : salade

bron : Tip Culinair januari 1994

Geen opmerkingen: