zaterdag 19 januari 2019

Preisalade

PREISALADE

300 gram prei
zout
8 radijsjes
8 zwarte olijven zonder pit
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel wijnazijn
1 theelepel dragonmosterd
1 theelepel suiker


Maak de prei schoon en snijd hem in heel smalle ringen. Was de preiringen en kook ze 3 minuten in weinig water met zout. Laat ze in een vergiet uitlekken. Maak de radijsjes schoon en snijd ze in plakjes. Snijd de olijven in plakjes. Klop een sausje van de olie, de azijn, de mosterd, de suiker en wat zout.
Schep de prei, de radijs en de olijven door elkaar en schenk het sausje erover.

2 personen

voedingswaarde : 190 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 2 minuten

gerechtsoort : bijgerecht

bron : Menu 20 januari 1994

Geen opmerkingen: