zaterdag 19 januari 2019

Two-Color Cabbage Salad (SoHo, New York, Verenigde Staten)

TWO-COLOR CABBAGE SALAD (TWEEKLEUREN KOOLSALADE)

1 deciliter olie
3 eetlepels appelsap
3 eetlepels azijn
2 eetlepels suiker
zout
peper
300 gram panklare rode kool
300 gram panklare groene kool
1 eetlepel sesamzaad
½ zakje verse koriander (à 15 gram)


In steelpan olie, appelsap, azijn en suiker aan de kook brengen. ½ Minuut laten koken tot suiker is opgelost. Op smaak brengen met zout en peper. In schaal kool door elkaar mengen. Hete dressing over kool schenken en door elkaar scheppen. Tot gebruik in koelkast bewaren.
In koekenpan met antiaanbaklaag sesamzaadjes in 3 minuten lichtbruin roosteren. Koriander boven koolsalade fijnknippen en omscheppen. Sesamzaadjes erover strooien.
Serveren met gegrilde kip.

4 personen

voedingswaarde : 275 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 5 minuten

gebied : SoHo, New York, Verenigde Staten
gerechtsoort : salade

bron : Allerhande januari 1998

Geen opmerkingen: