zaterdag 19 januari 2019

Broccolitaartjes met garnalen

BROCCOLITAARTJES MET GARNALEN

1 eetlepel olie
4 lente-uitjes, in ringetjes
500 gram broccoli, de roosjes losgeplukt
4 plakjes diepvries bladerdeeg
200 gram kleine gepelde garnalen
2 eieren
¾ deciliter crème fraîche
1 eidooier, losgeklopt
zout
peper


Oven voorverwarmen op 200°C. In olie lente-ui paar minuten roerbakken. Broccoliroosjes in kokend water met zout 5 minuten blancheren. Onder koud water afspoelen en laten uitlekken. Bladerdeeg laten ontdooien. 4 Ronde taartvormpjes met een doorsnede van 10 centimeter met water omspoelen en met deeg bekleden, bodem inprikken. Lente-ui, broccoli en garnalen over bodems verdelen. Eieren en crème fraîche loskloppen met zout en peper en over vulling schenken. Deegrand met eidooier bestrijken. Taartjes in oven 25 - 30 minuten bakken, eventueel halverwege afdekken met aluminiumfolie. Taartjes uit vormpjes nemen en met peterselie garneren.

4 personen

voedingswaarde : 465 kcal p.p.
bereidingstijd : 45 minuten

gerechtsoort : hartige taart

bron : Tip Culinair januari 1994

Geen opmerkingen: