dinsdag 27 september 2016

Pilafrijst of Turkse rijst (Turkije)

PILAFRIJST OF TURKSE RIJST

300 gram rijst
1 eetlepel slaolie (liever olijfolie) of 20 gram boter of margarine
6 deciliter water (vooral niet meer en wanneer u de rijst pas hebt gewassen, kunt u zelfs volstaan met iets minder water)
zout


Was de rijst. Verwarm de olie of smelt de boter of margarine in een pan. Voeg hierbij de uitgelekte rijst en vermeng deze 2 minuten met het vet. Giet er dan het water op en kook de rijst gedurende 20 minuten gaar zonder erin te roeren en in de pan te kijken!

4 personen

gebied : Turkije
gerechtsoort : bijgerecht

bron : Mixed Grill / Heleen A. M. Halverhout

Forellen Lucullus

FORELLEN LUCULLUS

forellen
zout
citroensap
boter of kruidenboter
boter of olie


Maak de forellen schoon. Zout ze, besprenkel ze met citroensap, vul de buikholte met boter of kruidenboter, besmeer ze aan beide kanten met boter of olie en wikkel ze in aluminiumfolie. Verricht dit zodanig dat bij het dichtvouwen de vouw bovenaan komt. Grilleer de forellen 10 centimeter van de grill af op het rooster in 10 minuten gaar. Het op deze wijze toebereiden van vis is een moderne versie van de Franse bereidingswijze genaamd en papillotte. De vis wordt in het omhulsel - dat van boven wordt openvouwen - opgedaan en geserveerd met bij voorbeeld nieuwe aardappelen.

gerechtsoort : visgerecht

bron : Mixed Grill / Heleen A. M. Halverhout