VENKEL-COURGETTESALADE MET KRUIDENDRESSING
2 lente-uitjes
1 venkelknol, in grove stukken
1 courgette, in grove stukken
2 eetlepels appel- of ciderazijn
5 - 6 eetlepels olijfolie
2 blaadjes verse salie
4 eetlepels fijngesneden gemengde basilicum en majoraan
zout
versgemalen peper
Wit deel van de lente-ui grof snijden en omscheppen met venkel en courgette. Groen van lente-ui in ringetjes snijden (bewaren voor garneren). Azijn met olie glad kloppen, salie en 2 eetlepels kruiden, zout en peper toevoegen. Afdekken en minstens 6 uur laten intrekken. Vlak voor serveren bestrooien met rest van kruiden en ringetjes lente-ui.
4 personen
voedingswaarde : 180 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 6 uur / 15 minuten
gebied : Italië
gerechtsoort : antipasto
bron : Tip Culinair september 1997, Kookcursus
zaterdag 25 juni 2016
Abonneren op:
Posts (Atom)