zaterdag 25 juni 2016

Venkel-courgettesalade met kruidendressing (Italië)

VENKEL-COURGETTESALADE MET KRUIDENDRESSING

2 lente-uitjes
1 venkelknol, in grove stukken
1 courgette, in grove stukken
2 eetlepels appel- of ciderazijn
5 - 6 eetlepels olijfolie
2 blaadjes verse salie
4 eetlepels fijngesneden gemengde basilicum en majoraan
zout
versgemalen peper


Wit deel van de lente-ui grof snijden en omscheppen met venkel en courgette. Groen van lente-ui in ringetjes snijden (bewaren voor garneren). Azijn met olie glad kloppen, salie en 2 eetlepels kruiden, zout en peper toevoegen. Afdekken en minstens 6 uur laten intrekken. Vlak voor serveren bestrooien met rest van kruiden en ringetjes lente-ui.

4 personen

voedingswaarde : 180 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 6 uur / 15 minuten

gebied : Italië
gerechtsoort : antipasto

bron : Tip Culinair september 1997, Kookcursus
Een reactie plaatsen