BLOEMKOOLCURRY
300 gram pandanrijst
4 (scharrel)eieren
1 grote ui
1 bloemkool
2 eetlepels olie
2 teentjes knoflook
1 eetlepel kerriepoeder
2 theelepels chilipoeder
1 eetlepel bloem
3 theelepels kruidenbouillonpoeder
2 deciliter volle yoghurt
4 eetlepels gebakken uitjes
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Intussen eieren in 10 minuten hard koken. Ui pellen en grof snipperen. Bloemkool schoonmaken, wassen en in kleine roosjes verdelen. In wok olie verhitten. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Ui, bloemkool, kerrie- en chilipoeder toevoegen en al omscheppend 4 minuten bakken. Bloem en bouillonpoeder door yoghurt roeren. Yoghurtmengsel en 1 deciliter water aan bloemkool toevoegen. Al roerend langzaam aan de kook brengen. Afgedekt 10 minuten zachtjes laten sudderen. Intussen eieren onder koud water afspoelen, pellen en grof hakken. Rijst over vier borden verdelen. Bloemkoolcurry erop scheppen. Eieren erover verdelen. Bestrooien met uitjes.
4 personen
voedingswaarde : 450 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gebied : Verre Oosten
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Allerhande 23 november 1995
donderdag 1 december 2016
Abonneren op:
Posts (Atom)