GEMENGDE PADDENSTOELEN
2 grote aardappelen
100 gram boter of margarine
1 deciliter melk
zout
versgemalen peper
versgeraspte nootmuskaat
2 lente-uitjes, fijngesneden
2 eetlepels olijfolie
2 sjalotjes, fijngesneden
400 gram gemengde paddenstoelen zoals (kastanje)champignons, oesterzwammen en shiitake
sap van ½ citroen
2 – 3 tomaten, in stukken, zaadjes verwijderd
2 eetlepels fijngesneden peterselie
paar tijmblaadjes
Aardappels in 20 minuten gaar koken en pureren. 75 Gram boter en melk erdoor kloppen tot smeuïge puree. Lente-ui, zout, peper en nootmuskaat erdoor roeren. 25 Gram boter en olie verhitten en sjalotjes 3 minuten bakken. Paddenstoelen toevoegen, aanbakken en op matig vuur in nog 10 minuten goudbruin bakken. Citroensap, zout, peper, tomaat, peterselie en tijm toevoegen en 1 minuut meewarmen. Paddenstoelen en puree serveren met gemengde groene salade met flinters Parmezaanse kaas.
2 personen
voedingswaarde : 475 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Tip Culinair januari 1998
maandag 29 januari 2024
Springrolls met dressing (Japan)
SPINGROLLS MET DRESSING
6 ronde rijstvellen van 10 centimeter doorsnede
50 gram taugé
100 gram crunchy kiemmix (mix van diverse gekiemde peulvruchten en granen)
het wit van 2 lente-uitjes, in dunne reepjes
zout
peper
2 eetlepels Japanse ingelegde gember, grofgehakt
100 gram krabsticks, in dunne reepjes
4 eetlepels Japanse sojasaus
2 theelepels wasabi
2 Theedoeken vochtig maken, 1 uitspreiden op werkvlak. Rijstvellen naast elkaar op doek leggen, met water besprenkelen en met andere theedoek afdekken. Rijstvellen in 15 minuten zacht aten worden.
Voor de vulling taugé in schaal overgieten met kokend water en 2 minuten laten staan. Daarna afspoelen met koud water en laten uitlekken. Taugé mengen met kiemmix, lente-ui, gember en krabsticks. Deel van groentemengsel op rijstvel leggen. Onderkant van rijstvel over vulling vouwen en rijstvel oprollen. Vulling beetje laten uitsteken. Sojasaus en wasabi mengen. Bij rolletjes serveren.
2 personen
voedingswaarde : 250 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gebied : Japan
gerechtsoort : lunchgerecht
bron : Tip Culinair januari 1998
6 ronde rijstvellen van 10 centimeter doorsnede
50 gram taugé
100 gram crunchy kiemmix (mix van diverse gekiemde peulvruchten en granen)
het wit van 2 lente-uitjes, in dunne reepjes
zout
peper
2 eetlepels Japanse ingelegde gember, grofgehakt
100 gram krabsticks, in dunne reepjes
4 eetlepels Japanse sojasaus
2 theelepels wasabi
2 Theedoeken vochtig maken, 1 uitspreiden op werkvlak. Rijstvellen naast elkaar op doek leggen, met water besprenkelen en met andere theedoek afdekken. Rijstvellen in 15 minuten zacht aten worden.
Voor de vulling taugé in schaal overgieten met kokend water en 2 minuten laten staan. Daarna afspoelen met koud water en laten uitlekken. Taugé mengen met kiemmix, lente-ui, gember en krabsticks. Deel van groentemengsel op rijstvel leggen. Onderkant van rijstvel over vulling vouwen en rijstvel oprollen. Vulling beetje laten uitsteken. Sojasaus en wasabi mengen. Bij rolletjes serveren.
2 personen
voedingswaarde : 250 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gebied : Japan
gerechtsoort : lunchgerecht
bron : Tip Culinair januari 1998
Abonneren op:
Posts (Atom)