SPINGROLLS MET DRESSING
6 ronde rijstvellen van 10 centimeter doorsnede
50 gram taugé
100 gram crunchy kiemmix (mix van diverse gekiemde peulvruchten en granen)
het wit van 2 lente-uitjes, in dunne reepjes
zout
peper
2 eetlepels Japanse ingelegde gember, grofgehakt
100 gram krabsticks, in dunne reepjes
4 eetlepels Japanse sojasaus
2 theelepels wasabi
2 Theedoeken vochtig maken, 1 uitspreiden op werkvlak. Rijstvellen naast elkaar op doek leggen, met water besprenkelen en met andere theedoek afdekken. Rijstvellen in 15 minuten zacht aten worden.
Voor de vulling taugé in schaal overgieten met kokend water en 2 minuten laten staan. Daarna afspoelen met koud water en laten uitlekken. Taugé mengen met kiemmix, lente-ui, gember en krabsticks. Deel van groentemengsel op rijstvel leggen. Onderkant van rijstvel over vulling vouwen en rijstvel oprollen. Vulling beetje laten uitsteken. Sojasaus en wasabi mengen. Bij rolletjes serveren.
2 personen
voedingswaarde : 250 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gebied : Japan
gerechtsoort : lunchgerecht
bron : Tip Culinair januari 1998
maandag 29 januari 2024
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten