zaterdag 23 september 2023

Tagliatelle-vruchtensalade (Italië)

TAGLIATELLE-VRUCHTENSALADE

150 gram verse tagliatelle
zout
250 gram verse abrikozen of abrikozen uit blik
250 gram witte en blauwe druiven
sap van 1 citroen
1 eetlepel witte basterdsuiker
kaneel
1 eetlepel bruine basterdsuiker
½ liter Bulgaarse yoghurt
50 gram gepelde walnoten, grofgehakt


Kook de tagliatelle in ruim water met zout en olijfolie beetgaar. Laat de tagliatelle op een vergiet uitlekken en spoel ze af met warm water. Schil de abrikozen, neem de pit eruit. Snijd de abrikozen in stukjes. Pel de druiven. Schep druiven en abrikoos, citroensap en witte basterdsuiker door elkaar. Roer kaneel en bruine basterdsuiker door de yoghurt. Schenk een laagje yoghurt op een klein plat bord. Neem met een vork een vierde van de tagliatelle uit de pan. Draai de pasta tot een nestje en leg dit op de yoghurt. Verdeel de vruchten over de tagliatelle en strooi de noten erover.

4 personen

gebied : Italië
gerechtsoort : nagerecht

bron : Italiaanse pasta / Ina Drukker

Gegrilde ananas met Griekse yoghurt, munt en pistache (Italië)

GEGRILDE ANANAS MET GRIEKSE YOGHURT, MUNT EN PISTACHE

1 ananas
2 eetlepels dulce de leche
250 milliliter Griekse yoghurt
2 eetlepels arachide- of zonnebloemolie
limoncello of citroensap
1 theelepel kaneel
handje gepelde pistachenootjes, grof gehakt
rasp van 1 citroen
gemalen zeezout
kruidenolie
basilicum- of muntblaadjes


Schil de ananas. Boor het binnenstuk eruit. Snijd de ananas in ringen van 2 centimeter dik. Bestrijk deze met een bakkwastje met dulce de leche.
Verdeel de Griekse yoghurt over de borden en strijk de yoghurt iets uit. Verhit de ananas in een beetje olie. Gril beide kanten van de ananas 1 minuut tot deze goudbruin zijn. Blus de ananas af met limoncello of citroensap en strooi de kaneel erover.
Leg de ananas op de Griekse yoghurt en strooi de pistachenootjes erover. Verdeel de citroenrasp en wat gemalen zeezout over de borden. Druppel er wat kruidenolie over en strooi basilicum of munt over het gerecht.

4 personen

voedingswaarde : 270 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gebied : Italië
gerechtsoort : nagerecht

bron : Boodschappen augustus 2023