TIVALL-SCHNITZEL MET TOMATEN-KAPPERTJESSAUS
4 tomaten
1 sjalotje
½ kleine groene paprika
6 eetlepels (olijf)olie
1 teentje knoflook
4 Tivall-schnitzels
½ potje kappertjes (à 60 gram)
zout
(versgemalen) peper
In pan ruim water aan de kook brengen. Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water, ontvellen en in blokjes snijden.
Sjalotje pellen en fijn snipperen. Paprika wassen, schoonmaken en in kleine blokjes snijden.
In pan 1 eetlepel olie verhitten. Knoflook pellen en boven olie uitpersen. Ui en paprika toevoegen en 2 minuten fruiten. Tomatenblokjes toevoegen en 10 minuten zachtjes laten pruttelen.
Intussen in koekenpan rest van de olie verhitten. Schnitzels volgens gebruiksaanwijzing in 6 minuten goudbruin en gaar bakken, halverwege keren. Kappertjes met 1 eetlepel kappertjesvocht door tomatenblokjes roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Schnitzels over vier borden verdelen. Op elk bord 2 eetlepels saus scheppen. Rest apart erbij geven. Serveren met witte rijst.
4 personen
voedingswaarde : 455 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Allerhande maart 1998
dinsdag 19 maart 2019
Sahniges Dessert mit Schwarzbrot und Apfel (Duitsland)
SAHNIGES DESSERT MIT SCHWARZBROT UND APFEL (ROMIG TOETJE MET ROGGEBROOD EN APPEL)
1 stevige appel (Elstar of Jonagold)
½ deciliter appelsap
1 eetlepel citroensap
1 sneetje donker roggebrood
3 bitterkoekjes
25 gram hazelnoten
1 bekertje slagroom (125 milliliter)
1 eetlepel suiker
1 eetlepel bosvruchtenjam
Appel schillen en in 8 partjes snijden. Partjes in lengte halveren. In pan appelstukjes met appel- en citroensap aan de kook brengen en afgedekt in 5 minuten zachtjes gaar laten worden. In zeef laten uitlekken en afkoelen.
Roggebrood verkruimelen. Bitterkoekjes in kleine stukjes knippen. Hazelnoten grof hakken. In kom slagroom met suiker stijfkloppen. Roggebrood, bitterkoekjes en noten luchtig erdoor scheppen. (Mengsel 1 uur in koelkast laten staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.)
Roommengsel in twee wijde coupes of kommetjes scheppen. Appelstukjes erover verdelen en in midden ½ eetlepel jam scheppen.
2 personen
voedingswaarde : 485 kcal p.p.
voorbereidings- / wacht- / bereidingstijd : 20 / 60 / 5 minuten
gebied : Duitsland
gerechtsoort : nagerecht
bron : Allerhande maart 1998
1 stevige appel (Elstar of Jonagold)
½ deciliter appelsap
1 eetlepel citroensap
1 sneetje donker roggebrood
3 bitterkoekjes
25 gram hazelnoten
1 bekertje slagroom (125 milliliter)
1 eetlepel suiker
1 eetlepel bosvruchtenjam
Appel schillen en in 8 partjes snijden. Partjes in lengte halveren. In pan appelstukjes met appel- en citroensap aan de kook brengen en afgedekt in 5 minuten zachtjes gaar laten worden. In zeef laten uitlekken en afkoelen.
Roggebrood verkruimelen. Bitterkoekjes in kleine stukjes knippen. Hazelnoten grof hakken. In kom slagroom met suiker stijfkloppen. Roggebrood, bitterkoekjes en noten luchtig erdoor scheppen. (Mengsel 1 uur in koelkast laten staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.)
Roommengsel in twee wijde coupes of kommetjes scheppen. Appelstukjes erover verdelen en in midden ½ eetlepel jam scheppen.
2 personen
voedingswaarde : 485 kcal p.p.
voorbereidings- / wacht- / bereidingstijd : 20 / 60 / 5 minuten
gebied : Duitsland
gerechtsoort : nagerecht
bron : Allerhande maart 1998
Roter Fruchtquark (Duitsland)
ROTER FRUCHTQUARK (ROOD-FRUITKWARK)
1 pak bosvruchtenmix (diepvries, 300 gram)
2 zakjes vanillesuiker
1 bakje magere kwark (225 gram)
1 bekertje zure room (125 milliliter)
2 eetlepels poedersuiker
4 toefjes munt
(Bosvruchtenmix 1 uur van tevoren uit diepvries nemen en laten ontdooien.) Helft van bosvruchten met vanillesuiker in keukenmachine pureren. Rest van bosvruchten tot gebruik in zeef laten uitlekken.
In kom kwark, zure room en poedersuiker door elkaar roeren. Vruchtenpuree erdoor spatelen. In vier hoge coupes scheppen.
Bosvruchten op kwark scheppen en garneren met toefje munt.
4 personen
voedingswaarde : 150 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gebied : Duitsland
gerechtsoort : nagerecht
bron : Allerhande maart 1998
1 pak bosvruchtenmix (diepvries, 300 gram)
2 zakjes vanillesuiker
1 bakje magere kwark (225 gram)
1 bekertje zure room (125 milliliter)
2 eetlepels poedersuiker
4 toefjes munt
(Bosvruchtenmix 1 uur van tevoren uit diepvries nemen en laten ontdooien.) Helft van bosvruchten met vanillesuiker in keukenmachine pureren. Rest van bosvruchten tot gebruik in zeef laten uitlekken.
In kom kwark, zure room en poedersuiker door elkaar roeren. Vruchtenpuree erdoor spatelen. In vier hoge coupes scheppen.
Bosvruchten op kwark scheppen en garneren met toefje munt.
4 personen
voedingswaarde : 150 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gebied : Duitsland
gerechtsoort : nagerecht
bron : Allerhande maart 1998
Klösse mit Walnüssen (Duitsland)
KLÖSSE MIT WALNÜSSEN (KNOEDELS MET WALNOTEN)
2 teentjes knoflook
100 gram walnoten
1 rode peper
1 zakje verse peterselie
100 gram Munster
400 gram gemellini
3 eetlepels (olijf)olie
zout
Knoflook pellen. In keukenmachine walnoten met knoflook fijnmalen (of met mes fijnhakken). Peper wassen, halveren en zaadjes verwijderen. In kleine stukjes snijden. Peterselie in kopje fijnknippen. Kaas (met natgemaakt mes) in kleine blokjes snijden.
In pan water aan kook brengen. Gemellini volgens gebruiksaanwijzing op verpakking gaarkoken. Intussen in koekenpan olie verhitten, peper op laag vuur 2 minuten bakken. Gemalen walnoten toevoegen en al roerend in 2 minuten lichtbruin bakken. Pan van vuur nemen en peterselie door walnoten roeren. Op smaak brengen met zout.
Pasta afgieten, walnotenmengsel erdoor scheppen. Bestrooien met kaasblokjes. Serveren met paprikasalade en komkommer.
4 personen
voedingswaarde : 690 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gebied : Duitsland
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Allerhande maart 1998
2 teentjes knoflook
100 gram walnoten
1 rode peper
1 zakje verse peterselie
100 gram Munster
400 gram gemellini
3 eetlepels (olijf)olie
zout
Knoflook pellen. In keukenmachine walnoten met knoflook fijnmalen (of met mes fijnhakken). Peper wassen, halveren en zaadjes verwijderen. In kleine stukjes snijden. Peterselie in kopje fijnknippen. Kaas (met natgemaakt mes) in kleine blokjes snijden.
In pan water aan kook brengen. Gemellini volgens gebruiksaanwijzing op verpakking gaarkoken. Intussen in koekenpan olie verhitten, peper op laag vuur 2 minuten bakken. Gemalen walnoten toevoegen en al roerend in 2 minuten lichtbruin bakken. Pan van vuur nemen en peterselie door walnoten roeren. Op smaak brengen met zout.
Pasta afgieten, walnotenmengsel erdoor scheppen. Bestrooien met kaasblokjes. Serveren met paprikasalade en komkommer.
4 personen
voedingswaarde : 690 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gebied : Duitsland
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Allerhande maart 1998
Abonneren op:
Posts (Atom)