TIVALL-SCHNITZEL MET TOMATEN-KAPPERTJESSAUS
4 tomaten
1 sjalotje
½ kleine groene paprika
6 eetlepels (olijf)olie
1 teentje knoflook
4 Tivall-schnitzels
½ potje kappertjes (à 60 gram)
zout
(versgemalen) peper
In pan ruim water aan de kook brengen. Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water, ontvellen en in blokjes snijden.
Sjalotje pellen en fijn snipperen. Paprika wassen, schoonmaken en in kleine blokjes snijden.
In pan 1 eetlepel olie verhitten. Knoflook pellen en boven olie uitpersen. Ui en paprika toevoegen en 2 minuten fruiten. Tomatenblokjes toevoegen en 10 minuten zachtjes laten pruttelen.
Intussen in koekenpan rest van de olie verhitten. Schnitzels volgens gebruiksaanwijzing in 6 minuten goudbruin en gaar bakken, halverwege keren. Kappertjes met 1 eetlepel kappertjesvocht door tomatenblokjes roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Schnitzels over vier borden verdelen. Op elk bord 2 eetlepels saus scheppen. Rest apart erbij geven. Serveren met witte rijst.
4 personen
voedingswaarde : 455 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Allerhande maart 1998
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten