SAHNIGES DESSERT MIT SCHWARZBROT UND APFEL (ROMIG TOETJE MET ROGGEBROOD EN APPEL)
1 stevige appel (Elstar of Jonagold)
½ deciliter appelsap
1 eetlepel citroensap
1 sneetje donker roggebrood
3 bitterkoekjes
25 gram hazelnoten
1 bekertje slagroom (125 milliliter)
1 eetlepel suiker
1 eetlepel bosvruchtenjam
Appel schillen en in 8 partjes snijden. Partjes in lengte halveren. In pan appelstukjes met appel- en citroensap aan de kook brengen en afgedekt in 5 minuten zachtjes gaar laten worden. In zeef laten uitlekken en afkoelen.
Roggebrood verkruimelen. Bitterkoekjes in kleine stukjes knippen. Hazelnoten grof hakken. In kom slagroom met suiker stijfkloppen. Roggebrood, bitterkoekjes en noten luchtig erdoor scheppen. (Mengsel 1 uur in koelkast laten staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.)
Roommengsel in twee wijde coupes of kommetjes scheppen. Appelstukjes erover verdelen en in midden ½ eetlepel jam scheppen.
2 personen
voedingswaarde : 485 kcal p.p.
voorbereidings- / wacht- / bereidingstijd : 20 / 60 / 5 minuten
gebied : Duitsland
gerechtsoort : nagerecht
bron : Allerhande maart 1998
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten