dinsdag 19 maart 2019

Klösse mit Walnüssen (Duitsland)

KLÖSSE MIT WALNÜSSEN (KNOEDELS MET WALNOTEN)

2 teentjes knoflook
100 gram walnoten
1 rode peper
1 zakje verse peterselie
100 gram Munster
400 gram gemellini
3 eetlepels (olijf)olie
zout


Knoflook pellen. In keukenmachine walnoten met knoflook fijnmalen (of met mes fijnhakken). Peper wassen, halveren en zaadjes verwijderen. In kleine stukjes snijden. Peterselie in kopje fijnknippen. Kaas (met natgemaakt mes) in kleine blokjes snijden.
In pan water aan kook brengen. Gemellini volgens gebruiksaanwijzing op verpakking gaarkoken. Intussen in koekenpan olie verhitten, peper op laag vuur 2 minuten bakken. Gemalen walnoten toevoegen en al roerend in 2 minuten lichtbruin bakken. Pan van vuur nemen en peterselie door walnoten roeren. Op smaak brengen met zout.
Pasta afgieten, walnotenmengsel erdoor scheppen. Bestrooien met kaasblokjes. Serveren met paprikasalade en komkommer.

4 personen

voedingswaarde : 690 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gebied : Duitsland
gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Allerhande maart 1998

Geen opmerkingen: